Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008

Αγάπη - Σάι Μπάμπα

Πίστεψε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αδέλφια και ο Θεός είναι ο Πατέρας. Να φέρεσαι σε όλους σαν να ήταν αδέλφια σου. Να αγαπάς όλους.

Να βλέπεις στον κάθε άνθρωπο τον ίδιο τον Κύριο.

Ο Θεός είναι πανταχού παρών. Βρίσκεται στις καρδιές όλων των ζωντανών υπάρξεων. Είναι δυνατόν μια καρδιά που δεν μπορεί να αγαπήσει τους συνανθρώπους της, να αγαπάει τον Θεό;

Μόνο η αγάπη οδηγεί στον Θεό.

Η Χάρη του Θεού δεν κερδίζεται με νοητικές ασκήσεις, με ευλυγισία του σώματος ή με στερήσεις ασκητισμού. Η Χάρη του Θεού κερδίζεται μόνο με την Αγάπη, την ανιδιοτελή αγάπη, την αγάπη χωρίς ανταλλάγματα, την ακλόνητη αγάπη, την αγάπη που δίνεται ως ευγνωμοσύνη, προς Εκείνον, που μόνον αγαπά..

Καλλιέργησε την Αγάπη και υπόταξε την υπερηφάνεια και τον εγωισμό για να κερδίσεις τη Χάρη του Θεού.

Κάθε άτομο φέρνει μέσα του τη Θεία Παρουσία και παρακινείται από Θείες ιδιότητες. Δίνε απεριόριστα: αγάπη, σεβασμό, καλοσύνη. Αυτά τα δικαιούται ο κάθε άνθρωπος από σένα.

Οι απατηλές εντυπώσεις από τις εμπειρίες των αισθήσεων ξεπερνιούνται με την Αγάπη. Η Αγάπη είναι ο δρόμος που θα σε γεμίσει ευδαιμονία, ο δρόμος της Αγάπης, της Αφιέρωσης και της προσφοράς Υπηρεσίας.

Ο Κύριος πλησιάζει τον αφοσιωμένο πιστό πολύ πιο γρήγορα από ό,τι ο πιστός τον Κύριο. Ο Κύριος θα κάνει εκατό βήματα προς εσένα όταν εσύ κάνεις ένα βήμα προς Εκείνον. Είναι παραπάνω από μητέρα και πατέρας. Θα σε στηρίζει εσωτερικά όπως στήριξε και έσωσε τόσους πολλούς αγίους, που είχαν πίστη σ’ Εκείνον.

Μόνο η αγάπη μπορεί να υπερνικήσει τα εμπόδια, όσο πολλά και όσο μεγάλα κι αν είναι.

Να αγαπάς, να σέβεσαι και να βοηθάς τους ανθρώπους με όλες σου τις δυνάμεις. Προσπάθησε να είσαι όσο γίνεται πιο εξυπηρετικός, εγκάρδιος και αβρός. Τότε ο τόπος όπου ζεις καθαγιάζεται και τα λόγια που λες γίνονται τόσο ιερά όσο και οι Γραφές.

-Σάι Μπάμπα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)