Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2008

Υγεία και πνευματικότητα

Όπως η πνευματικότητα είναι η βάση της πραγματικής ευτυχίας, έτσι είναι και η βάση για την πραγματική υγεία. Όπως ευτυχία σημαίνει να έχει κανείς αρμονία σε όλα τα επίπεδά του, να είναι δηλαδή ένα ελεύθερο, χωρίς εγωισμούς, κανάλι της Θείας Ροής, έτσι και η πραγματική υγεία είναι η ουσιαστική καθαρότητα νου και σώματος, και πάλι δηλαδή ένα αγνό κανάλι που οι ενέργειες θα περνούν χωρίς προσκόμματα.

Οι διάφοροι εγωισμοί είναι μπλοκαρίσματα ενέργειας, και αργά ή γρήγορα εμφανίζονται στο φυσικό σώμα σαν ασθένειες, αλλά και στο συναισθηματικό ή νοητικό σώμα σαν ψυχικές ασθένειες και ανισορροπίες. Ναι είναι τόσο απλό, η ασθένεια προέρχεται από τον εγωισμό με τις χιλιάδες εκφάνσεις του. Στην πράξη αυτό εύκολα μπορούμε να το δούμε, ειδικά στην εποχή μας που οι άνθρωποι πλέον ζουν για να απολαμβάνουν, π.χ. ζουν για να τρώνε και δεν τρώνε για να ζουν. Η ανάγκη δηλαδή για ευχαρίστηση αργά ή γρήγορα φέρνει ασθένεια στο σώμα αλλά και στη ζωή γενικά, στις σχέσεις και στη πορεία μας. Και η ανάγκη για ευχαρίστηση είναι εγωισμός.

Θα πει βέβαια κάποιος ότι χωρίς ευχαρίστηση η ζωή θα ήταν ανυπόφορη. Όμως αυτό είναι λάθος: η φυσική μας κατάσταση είναι η ευδαιμονία! Τότε γιατί έχουμε ανάγκη από απολαύσεις; Πολύ απλά γιατί πονάμε, γιατί σε κάποιο επίπεδο έχουμε μπλοκάρισμα.

Κι εδώ έρχεται ξανά η χρησιμότητα του εργαλείου-πανάκεια που λέγεται διαλογισμός. Ο σωστός διαλογισμός είναι υπέρβαση, υπέρβαση των εγωισμών, των ηδονισμών, των βαμπιρισμών, της διαχωριστικότητας. Προσπαθούμε δηλαδή από μαύρες τρύπες που θέλουν να ρουφούν και να απολαμβάνουν, να γίνουμε ήλιοι που δίνουν. Ξεχνώντας τον εαυτό μας και υπηρετώντας, δημιουργώντας, ζώντας για τους άλλους, έρχεται η λύτρωση σε όλα μας τα δεινά, σε προβλήματα υγείας και σε ψυχολογικούς βασανισμούς.

Ο σωστός διαλογισμός και η προσευχή, μας καθιστούν καθαρά κανάλια της Ροής. Έτσι σιγά σιγά, με αγώνα για επαφή με το Ανώτερο, διαλύονται τα μπλοκαρίσματα στη φυσιολογία μας, διαλύονται δηλαδή οι εγωισμοί, και επανέρχεται η υγεία σε όλα τα επίπεδα.

Με άλλα λόγια, ο σωστός διαλογισμός ‘χτυπά’ την αίτια της ασθένειας, τη ρίζα, το σκότος δηλαδή, τις μαύρες τρύπες του εγωισμού. Ενώ μια αντιμετώπιση της ασθένειας με υλικά και χημικά μέσα, αντίθετα, κάνει την ασθένεια να προχωρήσει πιο βαθιά στην φυσιολογία. Αν δεν έρθει η ουσιαστική κατανόηση για την αιτία για την οποία υποφέρουμε, δεν μπορούμε να περιμένουμε να έρθει ουσιαστική θεραπεία. Για να λύσουμε δηλαδή το άσχημο κάρμα μας που μπορεί να έχει την μορφή ασθένειας, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τα μπλοκαρίσματα και τους εγωισμούς που προκάλεσαν την ασθένεια, και φυσικά να πάψουμε να ρίχνουμε τις ευθύνες για όσα μας συμβαίνουν σε κληρονομικότητες, σε ιούς και άλλες τέτοιες ανοησίες (ένα καθαρό σώμα και ένας αγνός νους δεν θα επιτρέψουν σε κληρονομικές τάσεις και ιούς να εκδηλωθούν). Άλλωστε το άσχημο κάρμα δημιουργείται από την άγνοια, οπότε για να το λύσουμε πρέπει να φέρουμε συνειδητότητα, φως, γνώση, αλήθεια.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε από χημικά δηλητήρια να μας θεραπεύσουν χωρίς να έχουμε διεκδικήσει το δικαίωμα για υγεία μέσα από κατανόηση της κατάστασής μας (κατανόηση που θα φέρει και σωστή δράση, όπως αποτοξίνωση ή μια σωστή θεραπεία κλπ). Τα χημικά αντίθετα θα μας βάλουν σε πιο δύσκολη θέση, θα καταπιέσουν την ασθένεια προς τα μέσα, προς ζωτικότερης σημασίας όργανα και ιστούς, αλλά και προς τα νοητικά και συναισθηματικά επίπεδα. Θα γίνει δηλαδή πιο σοβαρή η ανισορροπία στο φυσικό σώμα και στο ψυχικό επίπεδο*. Το κάρμα μας δεν μπορούμε να το ξεγελάσουμε με χημικά δηλητήρια - για να έχουμε υγεία πρέπει να την αξίζουμε. Γι’ αυτό η ασθένεια θέλει κατανόηση. Αν δεν αλλάξουμε κάτι μέσα μας (και έξω μας), δεν μπορούμε να περιμένουμε να έρθει αλλαγή στη κατάστασή μας.

Για να ‘κατέλθει’ η ασθένεια στο φυσικό σώμα, σημαίνει ότι κυοφορούνταν στο νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο για πολλά χρόνια πριν την εμφάνισή της στο υλικό επίπεδο. Δηλαδή το άτομο λειτουργούσε εγωιστικές και αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, που στο υλικό επίπεδο έφεραν εγωιστικές και αρνητικές πράξεις, που με τη σειρά τους χάλασαν την υγεία. Όπως για παράδειγμα ένας καπνιστής, για να έχει αυτή την τοξική υλική συνήθεια, σημαίνει ότι ασυνείδητα τρέφει τοξικές σκέψεις και συναισθήματα. Οι πράξεις στο υλικό επίπεδο ξεκινούν από ιδέες.

Έτσι ο σωστός διαλογισμός θα φέρει πρώτα τη συνειδητοποίηση όσων βλαβερών ιδεών και συναισθημάτων τρέφουμε ασυνείδητα, και κατόπιν θα φέρει ενέργεια-θέληση, που θα δώσει και τη δύναμη για αλλαγές στο πρακτικό επίπεδο της ζωής. Ο τακτικός σωστός διαλογισμός έτσι φέρνει μεταμορφώσεις και απέκδυση της αυτοκαταστροφής και της αρνητικότητας στη ζωή μας.


*Στις μέρες μας η καταπίεση των ασθενειών με χημικά φάρμακα είναι αυτή που κυρίως έχει φέρει τις επιδημίες της κατάθλιψης και των ψυχικών ασθενειών και ανισορροπιών. Τα χημικά φάρμακα πάνε την ασθένεια βαθύτερα και 'ψηλότερα', κάτι που είναι τραγικό φυσικά και πρέπει ο κόσμος να αφυπνιστεί σε σχέση με αυτό το γεγονός. Είναι καιρός να αφυπνιστούμε ενάντια στο φασισμό του ορθόδοξου ιατρικού κατεστημένου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)