Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2009

Δεν υπάρχει τίποτα από τη φύση του κακό στη Δημιουργία - Σάι Μπάμπα

Ο καθένας εκπληρώνει το καθήκον του, μόνο όταν προσφέρει τις υπηρεσίες του στους συνανθρώπους του και διευρύνει τη δράση του μέσα στο σύνολο.

Μπορείς να ανάψεις άπειρες φλόγες από μια και μόνη φλόγα, χωρίς η λάμψη της να μειωθεί ούτε κατά το ελάχιστο. Το ίδιο γίνεται και με την Αγάπη.

Όταν ακτινοβολεί το φως τής Αγάπης, φανερώνεται ο Θεός.

Ο άνθρωπος οφείλει να βλέπει τους πάντες και τα πάντα με την ίδια θετική προδιάθεση που έχει για τους δικούς του. Πρέπει να βλέπει όλα τα πλάσματα ως ισάξια και να τρέφει γι' αυτά την ίδια αγάπη κι εμπιστοσύνη που έχει για τον εαυτό του. Δεν υπάρχει τίποτα μα τίποτα από τη φύση του κακό στη δημιουργία. Μόνο η ελαττωματική όραση αποδίδει αλλού καλή και αλλού κακή φύση.

'Οπως ο χρυσός και το ασήμι βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της γης, το μαργαριτάρι και το κοράλι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, η ηρεμία και η χαρά βρίσκονται κρυμμένες κάτω από τις επιφανιακές δραστηριόττες του νου. Ο άνθρωπος που επιθυμεί ν' αποκτήσει αυτόν τον κρυμμένο θησαυρό, πρέπει να στρέψει το νου του προς τον εσωτερικό εαυτό και θα του εκδηλωθεί η γεμάτη αγάπη φύση του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)