Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2009

Η λύση στους κόμπους και τα ερωτήματα της ζωής

Όλοι αναζητούμε να βιώσουμε πληρότητα και ευδαιμονία, όμως προσπαθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση; Μήπως περιμένουμε από λάθος πηγές να λάβουμε την ενέργεια που θα μας γεμίσει; Αν ξεχάσουμε την πραγματική Πηγή μας, τότε σταματούμε να τρεφόμαστε, με επακόλουθα την πνευματική και σωματική πείνα, που εμφανίζονται σαν επιθυμίες και ασθένειες.

Οι επιθυμίες, οι νοσταλγίες, η απογοήτευση, η έλλειψη εσωτερικής πληρότητας, είναι ενδείξεις έλλειψης ενέργειας. Πρέπει να θυμίζουμε στον εαυτό μας να στρέφεται στην πραγματική Πηγή ενέργειας για να τραφεί, που είναι το Φως. Και όχι μέσα από προσπάθειες βαμπιρισμού που θα μας απογοητεύσουν αργά ή γρήγορα, δηλαδή μέσα από σχέσεις, καριέρα, χρήματα, αποκτήματα, διασκεδάσεις.

Κάθε μέρα πρέπει να δίνουμε στη ψυχή μας αυτό που της αξίζει, τροφή θεϊκή, επαφή με το Ανώτερο, με το Φως, μέσα από το διαλογισμό/προσευχή. Ας προσπαθήσουμε κάθε μέρα να ανυψώνουμε το πνεύμα μας στο ανώτερο δυνατό σημείο. Θέλει αγώνα αυτό. Όμως η ανταμοιβή της προσπάθειας για άνοδο και εκλέπτυνση, θα φέρνει τη λύση στους κόμπους και τα ερωτήματα της ζωής μας. Κάτι που τίποτα υλικό δεν μπορεί να κάνει από μόνο του, παρά μόνο η επαφή με τα πνευματικά επίπεδα του είναι μας.

Αν αφήνουμε τη ψυχή μας χωρίς τροφή πνευματική φωτός, σημαίνει ότι έχουμε έλλειψη αυτοεκτίμησης που θα πρέπει να εξετάσουμε από που προέρχεται. Αν αφήνουμε τον εαυτό μας στην απόγνωση και στα αδιέξοδα, σημαίνει ότι δεν τον αγαπάμε αρκετά. Κανένας άλλος δεν μπορεί να μας δώσει αγάπη και πληρότητα παρά μόνο εμείς μπορούμε με αγώνα να φτάσουμε σε αυτά. Απλά πρέπει να κλείσουμε τα μάτια και να ανυψωθούμε προς τον Θεό/Εαυτό/Φως/Ενότητα/Αγάπη/Τελειότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)