Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009

Ενότητα νου και κατεύθυνση προς το Ανώτερο

"Ενότητα νου σημαίνει συνειδητότητα. Γίνετε το κανάλι του Φωτός μέσα από την ενοποιημένη σκέψη. Η ενότητα νου ανοίγει το δρόμο προς το Ύψιστο. Είναι η ανώτερη αποστολή, να γίνετε κανάλια του φωτός."

*****************

Ο διαλογισμός είναι η προσπάθεια για υπέρβαση της δυαδικότητας του νου, δηλαδή για ενότητα νου. Η ενότητα του νου είναι πειθαρχία, σαν τις όχθες του ποταμού που θα οδηγήσουν το νερό στη θάλασσα. Έτσι και ο σωστός διαλογισμός θα μας οδηγήσει στη Πηγή μας, στο Θεό, που είναι το Ύψιστο σημείο του εσωτερικού μας ορίζοντα.

Με την εξάσκηση αυτή, κατέρχονται στο είναι μας στοιχεία φωτός που επιφέρουν ισορροπία, συνοχή και τακτοποίηση όλων των υποθέσεών μας. Άλλωστε αν η επαφή με το Θεό δεν λύνει τα προβλήματα, τότε τι θα τα λύσει... Κι αυτό γιατί κάθε χάος ή πρόβλημα στη ζωή μας, ξεκινά από λάθος ιδέες στα ανώτερα επίπεδα της ψυχοφυσιολογίας μας. Με το διαλογισμό διορθώνουμε αυτές τις ιδέες, και άρα τις αιτίες των προβλημάτων. Ρίχνουμε φως στις σκοτεινές σχισμές του είναι μας που προκαλούν τη διαχωριστικότητα στη πρακτική ζωή μας. Πραγματικά, δεν υπάρχει κάτι πιο πολύτιμο να κάνουμε από το σωστό διαλογισμό, που είναι ενότητα νου και κατεύθυνση προς το Ανώτερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)