Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

"Βιώστε την ευφορία της επαφής με το Κοσμικό Ήλιο"

“Οι ακτίνες του Ήλιου δίνουν ζωή, φώτιση, χαρά, εκλέπτυνση, ομορφιά, καθαρότητα και νόημα στη ζωή. Βιώστε την ευφορία της επαφής με το κοσμικό ήλιο. Κατόπιν περάστε τη φώτιση στους αδερφούς σας και στη γη.”

****************************

Το Πνεύμα είναι Φως. Έτσι η πνευματικότητα είναι η προσπάθεια να φέρουμε Φως, να φωτιστούμε. Ο Θεός φυσικά δεν είναι κάποιο πρόσωπο αλλά το Φως. Ο διαλογισμός και η προσευχή είναι τα εργαλεία να φέρουμε φως στη φυσιολογία μας και κατόπιν να το μοιράσουμε στους αδελφούς μας και στη γη. Γινόμαστε δηλαδή τα κανάλια-ενδιάμεσα του Φωτός στη γη.

Τι είναι αυτό που εμποδίζει την απρόσκοπτη ροή του φωτός/ενέργειας μέσα από εμάς; Οι Εγωισμοί φυσικά. Οι εγωισμοί μας είναι προσπάθεια κοντρόλ της ενέργειας στο επίπεδο του σώματος. Δηλαδή συγκρατούμε την ενέργεια μέσα στο σώμα μας και δεν την αφήνουμε να περάσει μέσα από μας και να πάει στη γη. Ή, για την ακρίβεια, λόγω της νοητικής πολυλογίας και των φόβων μας, δεν περνάει σχεδόν καθόλου το φως μέσα από μας, το κρατάμε έξω από μας. Ο διαλογισμός είναι η ενσυνείδητη παράδοση του εαυτού μας στη Ροή, μια πράξη θυσίας των εγωισμών μας και των τάσεων για κοντρόλ. Όταν τελικά καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τους εγωισμούς (νευρικότητα, αεικινησία, αδράνεια, τεμπελιά, θυμός κλπ είναι εγωισμοί που εμποδίζουν τη Ροή) τότε το Φως περνάει μέσα από εμάς ελεύθερο, μας δίνει ζωή, μας φωτίζει, δίνει νόημα στη ζωή μας, μας εξαγνίζει και βιώνουμε τη φυσική μας κατάσταση της ευδαιμονίας.

Γιατί άραγε δεν το κάνουμε πιο συχνά αυτό; Μήπως μας ενοχλεί το Φως; Μήπως έχουμε έλλειψη αυτοεκτίμησης και δεν αφήνουμε τον εαυτό μας να βιώσει την αληθινή Χαρά της φυσικής ευδαιμονίας; Ας μην κρατούμε τον εαυτό μας δυστυχή περιμένοντας από τους άλλους και από τη ζωή να μας δώσουν αυτά που έχουμε ήδη μέσα μας, την Αγάπη και το Φως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)