Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009

Μοναξιά - Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Ο μαθητής αγαπά την μοναξιά. Του αρέσει να είναι μόνος του με τον εαυτό του και με τις ευθύνες του, γιατί όσο βρίσκεται στη μοναξιά μπορεί να ανανεώνει τον εαυτό του, μπορεί να επαναφορτίζει τις ενέργειές του και να αποκαθιστά στενότερες επαφές με τους ανώτερους κόσμους.

Μια από τις ατραπούς που οδηγούν στη Σαμπάλα είναι η μοναξιά. Η μοναξιά δεν είναι μόνο μια φυσική κατάσταση αλλά και ψυχολογική επίσης. Η συχνότητά σας γίνεται τόσο υψηλή και η διεισδυτικότητά σας τόσο βαθιά που δεν ταυτίζεστε πλέον με όλα αυτά που είναι γύρω σας. Μπορείτε να βρίσκεστε μέσα σε ένα πλήθος, αλλά να αισθάνεστε μόνος.

Καθώς ο μαθητής προχωρά γίνεται όλο και πιο μοναχικός, ώσπου φθάνει στην συχνότητα του εαυτού στην οποία η πλάνη της μοναξιάς εξαφανίζεται και αυτός γίνεται ένα με τον Έναν εαυτό. Αλλά για να φτάσει σε μια τέτοια κατάσταση πρέπει να περπατήσει το μονοπάτι της μοναξιάς, για να εξοικονομεί ενέργεια, χρόνο, και να συγκεντρώνει την ζωή του στην αποστολή του. Γι' αυτό τα μεγάλα όντα περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στην "ερημιά".

-Τορκόμ Σαραϊνταριάν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)