Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

Ενσαρκώνοντας τις Θεϊκές αρετές

"Όλοι έχετε δεχτεί τη Θεϊκή σπίθα σαν κληρονομιά του Πατρός προς τα παιδιά του. Στόχος της ενσάρκωσής σας είναι να πραγματώσετε την κληρονομιά αυτή στο πεδίο της μορφής. Να καταστείτε δηλαδή Φως, Τελειότητα, Αγάπη, όπως ο Πατέρας σας είναι."

*************************

Όλοι έχουμε το θεϊκό σπινθήρα στην ουσία του είναι μας, στο Κέντρο μας. Με το διαλογισμό ανασύρουμε αυτή τη πύρινη ουσία, ενώ με την συχνή επαφή μαζί της η φυσιολογία μας μεταλλάσσεται σιγά σιγά. Κι έτσι σταδιακά ενσαρκώνουμε τις Θεϊκές αρετές που όλοι έχουμε, και η ύπαρξή μας βεβαιώνεται.

Η πνευματικότητα είναι ένα ταξίδι προς τα μέσα, προς το Θεό Εαυτό, τον ανώτερό μας εαυτό, που συνεχώς εξελίσσεται και εκλεπτύνεται. Και ο διαλογισμός είναι η εξάσκηση της αντίληψης της Θεϊκής μας αυτής ταυτότητας. Φυσική συνέπεια αυτής της επαφής είναι η ευδαιμονία, η σοφία, η καθοδήγηση, η τελειότητα. Ο Θεός είναι Αγάπη και Τελειότητα και ο πυρήνας μας είναι κι αυτός καθ’ ομοίωση Του. Απλά καθημερινά οφείλουμε να ενεργοποιούμε αυτή μας την Ουσία, την πιο πολύτιμη και αιώνια, ώστε να κατακλύσει και τα εξωτερικά και υλικά επίπεδα του εαυτού και της ζωής μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)