Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2009

'Ηθος - Σάι Μπάμπα

Ποια ακριβώς είναι τα καθήκοντά σου; Θα σου τα συνοψίσω.
Πρώτον, να φροντίζεις τους γονείς σου με αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Δεύτερον, να λες την αλήθεια και οι πράξεις σου να είναι αγνές. Τρίτον, στον ελεύθερο χρόνο σου να επαναλαμβάνεις το όνομα του Θεού, φέρνοντας στο νου σου και τη μορφή Του. Τέταρτον, μην κατακρίνεις ποτέ τους άλλους και μην προσπαθείς να ανακαλύψεις τα λάθη τους. Πέμπτον, μην προκαλείς πόνο σε κανέναν.

Να θεωρείς την πατρίδα σου ιερή και, ζώντας στο έδαφός της, να συμπεριφέρεσαι ανάλογα. Να διαπνέεσαι από πατριωτισμό για το έθνος σου, χωρίς, όμως, να περιφρονείς ή να κατηγορείς τα άλλα έθνη. Ποτέ, ούτε στο χειρότερό σου εφιάλτη, δεν πρέπει να σχεδιάζεις κάτι που μπορεί να βλάψει την πατρίδα σου.

Η αρετή είναι η καλύτερη συνταγή για την ευτυχία.

Η μεγαλοσύνη κάθε ανθρώπου εξαρτάται από την διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Δεν εξαρτάται από τη δύναμη, τα πλούτη ή την κοινωνική του θέση. Πρώτα απ’ όλα, λοιπόν, προίκισε τον εαυτό σου με αρετές και καλές ιδιότητες.

Ο καθένας έχει το ρόλο του στην παράσταση που έχει σχεδιαστεί από τον Παντοδύναμο. Μην περιφρονείς, μην προσβάλλεις και μην πληγώνεις κανέναν, γιατί Εκείνος είναι η κάθε ύπαρξη και η περιφρόνησή σου είναι ιεροσυλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)