Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2009

Η αδυναμία δεν είναι 'ανθρώπινη'

"Υπηρετήστε την εσωτερική φλόγα. Μην τη προδίδετε ποτέ. Ακολουθήστε το ρεύμα της ζωής και ταυτιστείτε με το ανώτερο δυναμικό σας. Όλα είναι δυνατά για το Πνεύμα, η αδυναμία δεν το αγγίζει. Κατακτήστε το πεπρωμένο σας με δυναμισμό και πίστη."

*******************

Όσο κι αν έχουμε υποστεί πλύση εγκεφάλου, όχι, η αδυναμία δεν είναι 'ανθρώπινη'. Πρέπει να μάθουμε να διαλύουμε και να διασκορπίζουμε τις παχυλότητες του νου, τις αδράνειες, τις αντιστάσεις, τους αργούς κραδασμούς δηλαδή, που με άλλα λόγια λέγονται και εγωισμοί. Έχουμε έρθει στη γη για να εκπληρώσουμε τον υψηλότερο εαυτό μας, τα ανώτερα ιδανικά μας, και κάθε αργοπορία προς αυτό το σκοπό είναι προδοσία του Εαυτού. Έχουμε έρθει για να είμαστε τέλειοι και όχι αδύναμοι.

Τι σημαίνει να είμαστε τέλειοι; Η τελειότητα δεν είναι μια κατάσταση αδρανής, που άπαξ και την φτάσουμε έχουμε τελειώσει. Τελειότητα σημαίνει να πετυχαίνουμε το στόχο που μας έχει δοθεί για μια συγκεκριμένη περίοδο. Η δύναμη για την επίτευξη του στόχου αυτού, μας δίδεται μαζί με το στόχο. Κάθε πρόβλημα γεννιέται με τη λύση του.

Για να διαλύσουμε τις παχυλότητες και τις αδράνειές μας, χρειάζεται πολύς δυναμισμός. Η παθητικότητα δεν έχει καμιά θέση στη πνευματικότητα, αφού το πνεύμα είναι πυρ δημιουργικό, που συνεχώς διευρύνει και αναδομεί. Αυτό το δημιουργικό πυρ είναι ο εαυτός μας ο ουσιαστικός, όπου μέσα στο διαλογισμό προσπαθούμε να φτάσουμε, να ταυτιστούμε μαζί του.

Οι φορές που έχουμε νιώσει προδομένοι στη ζωή μας, από τους ανθρώπους και την ζωή, μας δείχνουν ότι ουσιαστικά προδώσαμε την εσωτερική μας φλόγα και αρνηθήκαμε να δράσουμε καίρια. Είναι καιρός να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας για όλες αυτές τις προδοσίες. Και συγχώρεση σημαίνει αυτό-ενεργοποίηση.


1 σχόλιο:

Elena είπε...

It is a grievous error to think that it is natural to err. You should realise that you are not weak, and you are not an animal. Nor are you a demon; you are a human being.

-Sai Baba

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)