Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009

Ερωτήσεις κι απαντήσεις πάνω στα ναρκωτικά - μέρος 1ο - Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Ερ: Τα ναρκωτικά επηρεάζουν τις επερχόμενες γενιές;

Απ: Ναι. Το κακό που γίνεται από τη χρήση των ναρκωτικών δε σταματά στη δική μας ζωή, αλλά συνεχίζει να επηρεάζει τις γενιές που ακολουθούν, τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Αυτά θα επηρεαστούν όχι μόνο φυσικά αλλά και ψυχολογικά. Το παιδί ενός ναρκομανούς δε θα έχει υγιές σώμα ή υγιή συγκινησιακό και νοητικό εξοπλισμό. Πράγματι γενικά η ευρεία χρήση των ναρκωτικών θα αφήσει το σημάδι της πάνω στον πολιτισμό και την κουλτούρα.

Ακριβώς όπως οι ψυχοσωματικές καταστάσεις κατέρχονται και εκφράζονται σαν αρρώστιες στο φυσικό πεδίο, έτσι και οι φυσικές ασθένειες που προκαλούνται από τα μικρόβια, εισχωρούν βαθύτερα και επηρεάζουν τους λεπτότερους φορείς. Όταν μια φυσική ασθένεια εμποδίζεται με φαρμακευτική αγωγή και ‘θεραπεύεται’, η αδυναμία παραμένει στα λεπτά σώματα, και πιθανόν να εκφραστεί αργότερα με κάποια άλλη μορφή διαταραχής ή παρέκκλισης από το φυσιολογικό.

Οι ναρκομανείς βλάπτουν τους τωρινούς και τους μελλοντικούς μηχανισμούς τους και από τις δυο μεριές και για πολλές γενιές. Όταν ξαναενσαρκωθούν, θα έχουν κατά κανόνα χαμηλής ποιότητας ψυχισμό. Θα ‘βλέπουν’, θα ‘ακούν’, και θα αισθάνονται’. Αυτή η κατάσταση θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και πολύ πόνο γι’ αυτούς, όπως γίνεται σήμερα με πολλά άτομα που είναι θύματα του κατώτερου ψυχισμού τους. Τα νοσοκομεία και τα άσυλα είναι γεμάτα με τέτοιους ανθρώπους και οι γιατροί μας το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να τους επιβάλλουν θεραπείες με ηλεκτροσόκ και να προσπαθήσουν να τους ηρεμήσουν με φάρμακα.

Η χρήση ναρκωτικών σ’ αυτή τη ζωή θ’ ανοίξει μερικά κέντρα στο αιθερικό σώμα, θα τα υπερδιεγείρει και θα παράγει ένα ξεχείλισμα ενέργειας στα αντίστοιχα φυσικά όργανα. Στην επόμενη ζωή αυτή η υπερχείλιση θα συνεχίσει και θα έχει καταστροφικά φυσικά και ψυχικά αποτελέσματα. Στην τωρινή ενσάρκωση το άτομο που χρησιμοποιεί ναρκωτικά καταστρέφει τα κύτταρα του εγκεφάλου και αυξάνει το πάχος του πέπλου ανάμεσα στον εαυτό του και στην ψυχή του.

Είναι αλήθεια ότι τα ναρκωτικά παράγουν ενέργεια μέσω της υπερδιέγερσης των κατώτερων κέντρων, ειδικά του κατώτερου μέρους του κέντρου του ηλιακού πλέγματος και του κέντρου του κόκκυγα. Η υπερβολική διέγερση αντλεί όλο και περισσότερη ενέργεια από τα ανώτερα κέντρα, αφήνοντας τα σε αδύναμη κατάσταση. Αυτό θα προκαλέσει μια επιβράδυνση των ανώτερων κέντρων, προκαλώντας έτσι πλήρη ανισορροπία στο ενεργειακό σύστημα του ανθρώπου.


Ερ: Αν ένας σπουδαστής της εσωτερικής επιστήμης μέσω της χρήσης των ναρκωτικών φτάσει στο επίπεδο του αστρικού πεδίου, τι μπορεί να πετύχει;

Δεν νομίζω ότι ένας τέτοιος σπουδαστής θα το προσπαθούσε, αλλά αν το έκανε, τότε θα έμοιαζε με έναν αστρονόμο οποίος αφού καταναλώνει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ύστερα σκαρφαλώνει στο τηλεσκόπιό του για να μελετήσει τα αστέρια και να καταγράψει τα στοιχεία. Εργάζεται σκληρά για λίγο αλλά εξαιτίας της μέθης, σύντομα εξαντλείται, τα παρατάει και πέφτει για ύπνο. Το επόμενο πρωί, άλλοι αστρονόμοι αρχίζουν να μελετούν τους υπολογισμούς του και τους βρίσκουν χωρίς κανένα νόημα. Η έρευνα αποδεικνύει ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει τους σωστούς φακούς και τους είχε μετακινήσει βίαια σε λάθος κατεύθυνση, έχει ξεχάσει να σβήσει το φως και δεν κατάφερε να κλείσει το τηλεσκόπιο. Μη ακολουθώντας τις καθιερωμένες διαδικασίες, έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές στα όργανα.

Αν ένας σπουδαστής του εσωτερισμού χρησιμοποιεί ναρκωτικά, θα αγγίξει μερικές πραγματικότητες, αλλά δεν θα είναι σε θέση να τις ερμηνεύσει με ακρίβεια. Αν συνεχίσει να κάνει χρήση ναρκωτικών, θα βλάψει τα κύτταρα του εγκεφάλου, βάζοντας τέλος στην πρόοδό του πάνω στην Ατραπό.


Ερ: Η χρήση των ναρκωτικών είναι καταστροφική για την εσωτερική μελέτη;

Απ: Ναι. Οι ναρκομανείς μπορούν πολύ εύκολα να καταληφθούν από τις σκοτεινές δυνάμεις και γίνονται αγωγοί τους. Δεν είναι ικανοί να καταγράψουν ενέργειες ανώτερου επιπέδου και εντυπώσεις που προέρχονται από μεγάλα όντα και από το Θείο Σχέδιο. Είναι ανίκανοι να καλλιεργήσουν τα κέντρα τους ή να χρησιμοποιήσουν ενέργειες με νοημοσύνη. Θα χάσουν το όραμα μέσα στη λάσπη των εμπειριών τους. Ένας ναρκομανής που ενσαρκώνεται, θα έχει έναν ανισόρροπο μηχανισμό ή όχημα. Για παράδειγμα, αν ξυπνήσετε ένα πρωί και αρχίσετε να οδηγείτε το αυτοκίνητό σας, αλλά βλέπετε ότι η μια ρόδα έχει γίνει τετράγωνη, η άλλη τρίγωνη, και μια τρίτη είναι ξεφούσκωτη, πως θα μπορέσετε να οδηγήσετε ένα τέτοιο όχημα;

Υπάρχουν πολλοί δυστυχισμένοι άνθρωποι στα νοσοκομεία, που έχουν ανισόρροπη φύση, αλλά που επίσης νιώθουν την παρόρμηση να ζήσουν και να εκφραστούν. Εδώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Αν ο μηχανισμός, ειδικά ο νους (όχι ο εγκέφαλος) έχει πάθει μεγάλη ζημιά, τότε ο Ηλιακός ‘Άγγελος αποχωρεί και αφήνει το άτομο για μεγάλη χρονική περίοδο. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μογγολικά ή καθυστερημένα παιδιά και παραμορφωμένα βρέφη.


Ερ: Ποια η διαφορά ανάμεσα στο διαλογισμό και την εμπειρία των ναρκωτικών;

Απ: Η διαφορά μοιάζει με τη διαφορά ανάμεσα σε μια παραίσθηση και την πραγματικότητα. Ο διαλογισμός είναι μια διαδικασία:
α. Ευθυγράμμισης
β. Προσέγγισης της γεννήτριας της ενέργειας
γ. Διερεύνησης της συνείδησης
δ. Ορθής καταγραφής των ιδεών που κατέρχονται από τον ανώτερο νου ή από τα ενορατικά επίπεδα.
Ε. Συνειδητής δημιουργικότητας.

Στην περίπτωση των ναρκωτικών το αιθερικό σώμα σχίζεται ξαφνικά και το άτομο εισέρχεται στον κόσμο της πλάνης και της θυμαπάτης. Η ανθρώπινη ψυχή παγιδεύεται. Δεν υπάρχει σωστή καταγραφή και το επίπεδο της κυριότητας του εαυτού βρίσκεται στο μηδέν. Το αιθερικό αντίστοιχο του εγκεφάλου έχει σε μεγάλο βαθμό αποσυρθεί. Δεν υπάρχει αληθινή δημιουργία.


Ερ: Η χρήση των ναρκωτικών είναι ο χειρότερος εχθρός που έχουμε στην ατραπό της προόδου αυτή την εποχή;

Απ: Υπάρχει ένα θαυμάσιο κομμάτι στον Πύρινο Κόσμο, το οποίο θα απαντήσει στην ερώτησή σας. Λέει:

«Η κακία, η αμφιβολία, η απιστία, η ανυπομονησία, η νωθρότητα και οι άλλες εμπνεύσεις του σκότους, χωρίζουν το γήινο κόσμο από τις ανώτερες Σφαίρες. Αντί να ακολουθούν την ατραπό του καλού, οι άνθρωποι επιχειρούν να αντικαταστήσουν την έκσταση του πνεύματος με διάφορα ναρκωτικά, τα οποία χαρίζουν την ψευδαίσθηση της ύπαρξης του άλλου κόσμου. Παρατηρείστε ότι σε πολλές θρησκείες θεσπίστηκε, σαν μετέπειτα προσθήκη, η χρησιμοποίηση πολύ έξυπνων ναρκωτικών μιγμάτων για το σκοπό της τεχνητής επέκτασης της συνείδησης πέρα από τη φυσική κατάσταση. Πράγματι η σφαλερότητα τέτοιων εξαναγκαστικών μέτρων είναι μεγάλη. Όχι μόνο δε φέρνουν τους Κόσμους πιο κοντά, αλλά αντίθετα αποξενώνουν και σκληραίνουν τη συνείδηση. Παρόμοια, η γήινη ζωή είναι γεμάτη με συνεχείς δηλητηριάσεις, τις οποίες οι άνθρωποι απλόχερα χαρίζουν ο ένας στον άλλον. Οι δάσκαλοι όλων των εποχών έχουν διδάξει στην ανθρωπότητα τα αγνά μονοπάτια του πνεύματος που οδηγούν στην επαφή με τους Ανώτερους Κόσμους, αλλά μόνο λίγοι διάλεξαν την ατραπό που αποκαλύπτεται από την καρδιά. Ειδική προσοχή πρέπει να δοθεί στην απαλλαγή από τις δηλητηριάσεις. Ένα σημαντικό μέρος του εδάφους της γης είναι ήδη μολυσμένο όπως και η επιφάνειά της. Εκτός από τα ναρκωτικά οι άνθρωποι έχουν εφεύρει πολλές καθαρά καταστρεπτικές ουσίες, που, αντί να χαρίζουν υγεία, επιφέρουν τον πνευματικό θάνατο. Μάζες από δηλητηριώδη αέρια πνίγουν τις πόλεις. Οι άνθρωποι αφιερώνουν υπερβολική σκέψη στην παραγωγή πολλών ουσιών, που θα πρέπει να θεωρούνται πολύ πιο θανατηφόρες από τα ναρκωτικά. Τα ναρκωτικά βλάπτουν μόνο τους εθισμένους σ’ αυτά, αλλά τα δηλητηριώδη αέρια βασανίζουν το κάθε τι που ζει. Δεν μπορεί κανείς να καταδικάσει αρκετά τα ναρκωτικά, αλλά επίσης δεν μπορεί κανείς να καταδικάσει ικανοποιητικά τέτοιες δολοφονικές εφευρέσεις. Παλιότερα οι άνθρωποι έπεφταν σε λάθος για χάρη της απατηλής έκστασης, αλλά σήμερα δεν μπορούν αδιάντροπα να σκοτώνουν τη διάνοια και το πνεύμα του διπλανού τους ονομάζοντας αυτό το θάνατο επίτευξη της επιστήμης».


Ερ: Νομίζετε ότι τα ναρκωτικά μπορούν πράγματι να διευρύνουν τη συνείδηση;

Απ: Τα ναρκωτικά δεν διευρύνουν τη συνείδηση. Αντίθετα περιορίζουν τη συνείδηση, τη θολώνουν, την ανεστιάζουν και την εξασθενίζουν σε σημαντικό βαθμό.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα ναρκωτικά βλάπτουν το μηχανισμό της συνείδησης, δηλαδή το νου, τον εγκέφαλο και τους τρεις ενδοκρινείς αδένες μέσα στο κεφάλι. Κλονίζουν την υγεία του ανθρώπινου σώματος σαν σύνολο. Αποκρυσταλλώνουν ένα τμήμα του νου, δημιουργώντας πρότυπα συνήθειας και έτσι διαταράσσουν τη λογική του ανθρώπου. Με τη χρήση των ναρκωτικών, οι άνθρωποι βλέπουν ότι τους αρέσει ή αποφεύγουν ότι δεν τους αρέσει. Δεν αντικρίζουν τα πράγματα όπως αληθινά υπάρχουν. Είναι ένας μηχανισμός αυτο-εξαπάτησης.

Ο άνθρωπος μπορεί να αποκτήσει ‘ενόραση’ των προβλημάτων του, αλλά δεν βλέπει τα πραγματικά του προβλήματα – μόνο εκείνα που νομίζει ότι έχει. Ακόμα και όταν, σε μερικές περιπτώσεις έρχεται μια στιγμή κατά την οποία αντιλαμβάνεται πραγματικά τα προβλήματά του, στερείται της πρωτοβουλίας και της παρόρμησης να τα λύσει και να τα ξεπεράσει. Μοιάζει με ένα παιδί που διαλύει ένα ρολόι και ύστερα είναι ανίκανο να ξανατοποθετήσει τα κομμάτια στις κατάλληλες θέσεις τους. Στριμώχνει απλώς τους λεπτούς τροχούς του λεπτεπίλεπτου μηχανισμού σε κάποια θέση και κάνει το ρολόι τελείως άχρηστο.

Το ότι βλέπετε το πρόβλημα, δε σημαίνει ότι το κατανοείτε, ή ότι είστε σε θέση να το χειριστείτε και να το λύσετε. Ας υποθέσουμε ότι χρειάζεστε ένα αυτοκίνητο. Αυτό είναι το πρόβλημά σας. Το βλέπετε, αλλά δεν έχετε ούτε τα χρήματα για να το αγοράσετε, ούτε την ικανότητα να μάθετε να οδηγείτε.

Ένας άνθρωπος κάτω από την επίδραση των ναρκωτικών είναι πολύ ευαίσθητος σε υπνωτικές υποβολές, όχι μόνο προφορικές, αλλά –πιο συχνά- και σε τηλεπαθητικές υποβολές. Όταν τα ναρκωτικά παίρνονται από μια ομάδα ανθρώπων, τότε στη κυριολεξία βρωμίζουν ο ένας το νου του άλλου με υπνωτικές υποβολές μέσα από προφορικά και τηλεπαθητικά μηνύματα. Ύστερα από μια τέτοια κατάσταση οι χρήστες των ναρκωτικών νιώθουν σύγχυση και έχουν μια αδυναμία προσανατολισμού, εξαιτίας των πολλών εντολών που έχουν τοποθετηθεί στο νου τους. Έχουν πολλές αντικρουόμενες παρορμήσεις, φόβους και αρέσκειες, θετικά και αρνητικά συναισθήματα. Όταν ένας άνθρωπος θέλει να είναι απόλυτα θετικός, τότε το αρνητικό εισχωρεί ανεπαίσθητα και δεν μπορεί να αποφασίσει ανάμεσα στα δυο, εξαιτίας πολλών άλλων παρεμβάσεων. Το αποτέλεσμα είναι ότι πέφτει σε απάθεια, σύγχυση και ύπνο.

Μια τέτοια κατάσταση δημιουργεί εξάρτηση από τους άλλους. Συχνά ο άνθρωπος υπακούει σε κάθε προσταγή, προκειμένου να σώσει τον εαυτό του, αλλά εσωτερικά απορρίπτει την εντολή. Διασκορπίζεται και δεν μπορεί να συγκεντρώσει τον εαυτό του. Τέτοιοι άνθρωποι χρησιμοποιούνται μερικές φορές σαν ασυνείδητοι σκλάβοι από άλλους ανθρώπους, για να ικανοποιήσουν τα φυσικά πάθη τους ή τις εγκληματικές προθέσεις τους. Τέτοιες καταστάσεις τελικά δημιουργούν βαθύ μίσος και δυσπιστία για όλους τους ανθρώπους. Οδηγούν τον άνθρωπο σε πολλά εγκλήματα και τέλος στην αυτοκτονία.

Η συνείδηση είναι ένα πεδίο φωτός μέσα στο νου μας, το οποίο το χρησιμοποιούμε για να χειριζόμαστε δημιουργικά τη ζωή μας, να εξασφαλίζουμε την επιβίωση τη δική μας και των άλλων και να δημιουργούμε επικοινωνία προς ανώτερους σκοπούς – σκοπούς οι οποίοι δημιουργούν μεγαλύτερη χαρά, μεγαλύτερη κατανόηση και μας κάνουν ικανούς να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα των άλλων, καθώς και τα δικά μας με δημιουργικούς τρόπους.

Τα ναρκωτικά εμποδίζουν μια τέτοια δυνατότητα. Γνωρίζω κάποιον διάσημο συγγραφέα, ο οποίος αφού έγραψε μερικά καλά βιβλία, μετά άρχισε να παίρνει ναρκωτικά. Τα μετέπειτα βιβλία του παρουσίαζαν μια μεγάλη απόκλιση σε σκοπό, δομή και βάθος. Κατέστρεψε τη ροή των εμπνεύσεών του, βλάπτοντας το μηχανισμό της δημιουργικότητάς του και έφερε στον εαυτό του ένα μεγάλο αίσθημα αποτυχίας.

Μια ομάδα ηθοποιών βρέθηκε σε παρόμοια κατάσταση. Τελικά τα παράτησαν, και έγιναν ‘κολυμβητές σε λασπωμένα νερά’.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
‘Το πύρινο άρμα και τα ναρκωτικά’


Μέρος 2ο
Μέρος 3ο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)