Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009

Δεν σε καλώ να γίνεις Άγιος ή Όσιος - Δάσκαλος Ιωάννης

Αυτή την εποχή, Αγαπημένε Μου, δεν σε καλώ να γίνεις Άγιος ή Όσιος ή να φτάσεις σε ένα στάδιο Ενότητας με Εμένα, που θα σου εξασφαλίσει απλά Χάρη και Εξουσία ή θα σε καταστήσει έναν απλό αγωγό και φορέα των Θείων παροχών και των Θείων Διδασκαλιών, Σε καλώ να γίνεις Εγώ, ο Λόγος - Μητέρα - Θεοτόκος, ο Λόγος - Ιησούς - Χριστός, ο Ένας και Μοναδικός Λόγος, ο παλμοδονούμενος στα Σύμπαντα.

Ποια η διαφορά ανάμεσα στον Άγιο, τον Όσιο, τον Ασκητή, τον Αναχωρητή και σ' Εμένα τον Μοναδικό Λόγο, τον Αναλλοίωτο; Μα είναι καταφανές. Εγώ είμαι το Απόλυτο, το Τέλειο, η Αρμονία, η Ουδετερότητα, που δεν έχω ανάγκη από τίποτα, που εισέρχομαι μέσα στους περιορισμούς και τους διασπώ, χωρίς να περιορίζομαι, που δεν επηρεάζομαι από καμιά κατάσταση, αλλά διαχέω την Απόλυτη Αρμονία Μου μέσα στους Κόσμους.

Ο Άγιος, ο Όσιος, ο Αναχωρητής, ο εξελιγμένος Πνευματικός άνθρωπος είναι βέβαια μία υπόσταση εκλεπτυσμένη, με Θείες Δονήσεις, που μπορεί να δέχεται και να φανερώνει Θείο Φως, δεν έχει επιτύχει όμως την Απόλυτη Αρμονία, την Απόλυτη Ουδετερότητα. Έχει αδρανοποιήσει απλά ορισμένα στοιχεία, τα έχει αφήσει ανενεργά, ώστε να μην εκδηλώνεται από αυτά αρνητικά, κι έχει φανερώσει τα Θεία στοιχεία του "είναι" του.
Έχει ξεπεράσει τη διάνοια, αλλά δεν έχει καταστεί Θείος Νους. Έχει ξεπεράσει την εκδήλωση μη αγάπης, αλλά δεν έχει καταστεί η Απόλυτη Αγάπη, που δονεί τους Κόσμους.

Αδελφέ Άνθρωπε, φέρεις εντός σου αγιότητα, εκλέπτυνση, εξέλιξη και Χάρη. Αλλά φέρεις εντός σου και το Κατεστημένο των αιώνων, που σε ωθεί ορισμένα στοιχεία του 'είναι' σου να τα καταπιέζεις, να τα ξεπερνάς και να εκδηλώνεσαι από τα Θεϊκά σου στοιχεία. Πρέπει να κατανοήσεις ότι δεν υπάρχει στοιχείο μέσα σου που δεν είναι Θεϊκό, που δεν είναι Απόλυτο.

Επομένως αυτά τα στοιχεία που σαν Άγιος, σαν Όσιος η Πνευματικά εξελιγμένος άνθρωπος τα είχες αδρανοποιήσεις, πρέπει να τα ενεργοποιήσεις όχι όμως με αρνητική εκδήλωση, αλλά έχοντας πλέον τη συνείδηση της θετικής εκδήλωσης των πάντων, τη συνείδηση της Αρμονίας και του Φωτός"

Ο προορισμός σου είναι πάρα πολύ υψηλός, να καταστείς Λόγος - Αγάπη, διάχυση Αρμονίας. Δεν είναι κάτι απλό κι εύκολο. Απαιτεί αγώνα και πάνω απ' όλα απαιτεί συνείδηση ότι όλα σου τα στοιχεία θα συμμετάσχουν στη Μετουσίωσή σου, στη πορεία σου για επιστροφή.

-Δάσκαλος Ιωάννης
(Διονύσης Δώριζας)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)