Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009

Τι είναι διαλογισμός; Γιατί να διαλογιζόμαστε;

Ο ουσιαστικός διαλογισμός πολύ απλά είναι η επιστροφή στη Πηγή, η προσπάθεια επιστροφής όλων μας των στοιχείων στον Δημιουργό, στη Δημιουργική Αρχή. Αυτή την Πηγή, την Αρχή, μπορούμε να την βιώσουμε και σαν το Κέντρο μας, το πιο εσωτερικό και ταυτόχρονα εξυψωμένο σημείο στον πνευματικό μας ορίζοντα. Αυτό το σημείο όλοι μας το γνωρίζουμε, καθώς από εκεί εκπορευτήκαμε – είναι το Σπίτι μας. Και αν κλείσουμε τα μάτια, μπορούμε να το αναζητήσουμε.

Ο λόγος που βρισκόμαστε στη γη είναι για να επιτελέσουμε ακριβώς αυτή την επιστροφή όλων μας των στοιχείων στον Δημιουργό, στη Πηγή, ενόσω είμαστε ενσαρκωμένοι. Είμαστε δηλαδή στη γη για να πνευματικοποιήσουμε την ύλη, τα σώματά μας. Και αυτό όχι μόνο είναι εφικτό, αλλά και αναπόφευκτο να γίνει. Είναι αναπόφευκτο αν το επιτρέψουμε, γιατί, αν αντιστεκόμαστε και αν λειτουργούμε την Άρνηση, τότε μπορεί να εκμηδενιστούμε και να μην καταφέρουμε την επιστροφή στο Πατέρα που τόσο νοσταλγούμε. Αυτή την επιστροφή ασυνείδητα όλοι μας την αναζητούμε σε λάθος οδούς, όπου μέσα από τις σχέσεις, τα αποκτήματα, τις διασκεδάσεις κλπ, αναζητούμε την Ενέργεια και την ευδαιμονική Ενότητα της Πηγής. Η ζωή περνά όμως πολύ γρήγορα και η πλειοψηφία των ανθρώπων παρασύρεται από τα εξωτερικά φαινόμενα -με τη δυστυχία που αυτά φέρνουν- και ξεχνά για το τι ήρθε στη γη.

Γιατί λοιπόν να διαλογιζόμαστε;
Μα για να επιτελέσουμε ένα βήμα κάθε φορά σε αυτή την ανάβαση στον Πατέρα. Τα αποτελέσματα κάθε τέτοιου βήματος είναι πολλά: βίωμα Χαράς και Ομορφιάς, νέα έμπνευση, λύσιμο εσωτερικών κόμπων και προβλημάτων, καλυτέρευση της υγείας και, τα κυριότερα, μεγάλωμα της συνειδητότητας και της επαφής μας με την Αλήθεια. Άπαξ και συντονιστούμε με την Αλήθεια, τότε κάθε βήμα που κάνουμε στη ζωή μας θα είναι τέλειο. Χωρίς το Φως που λαμβάνουμε στο διαλογισμό, ότι και να κάνουμε στην εξωτερική μας ζωή, ότι και να δημιουργούμε, όσο και δραστήριοι να είμαστε, θα είναι πνευματικά νεκρό, θα είναι ένα κέλυφος. Έτσι λοιπόν ο σωστός διαλογισμός δίνει ενέργεια και άρα νόημα σε όλο το φάσμα της ζωής – δίνει ζωή στη ζωή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)