Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2009

Η δύναμη της σταγόνας - Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Θυμάμαι πως όταν ήμουν παιδί ο πατέρας μου με πήγε σε μια σπηλιά, που απλωνόταν ένα μίλι κάτω από το έδαφος. Ο πατέρας μου κρατούσε ένα μεγάλο δαυλό και εγώ τον ακολουθούσα προσεκτικά, ενώ κοίταζα τις μεγάλες σκιές που έπεφταν στα τοιχώματα και άκουγα την ηχώ των λόγων μας.

Τελικά σταματήσαμε σε κάτι βράχια. Ο πατέρας μου μου έδειξε ένα βράχο σε σχήμα γλώσσας, κάπου εξήντα εκατοστά παχύ, που πρόβαλλε από μια προεξοχή του σπηλαίου. Μου έδειξε ακόμα ένα μικρό βράχο με σχήμα δαχτύλου που κρεμόταν από πάνω και απ’ όπου έπεφταν ρυθμικά σταγόνες νερού. Αφού είδα αυτά τα βράχια είπε: «Έχω να σε ρωτήσω κάτι. Είδες τη σταγόνα που πέφτει από ψηλά, αλλά παρατήρησες που έπεσε ;». Με κοίταξε και έφερε κοντύτερα το δαυλό για να δω καλύτερα. Παρατήρησα πως οι σταγόνες έπεφταν στον βράχο και περνούσαν μέσα από αυτόν. Μου φάνηκε περίεργο, γιατί ο βράχος ήταν πολύ παχύς.

Σύρθηκα κάτω από το βράχο για να δω τι συνέβαινε. Είδα πως είχε γίνει στο βράχο μια τρύπα κάπου 2,5 εκατ. σε διάμετρο και πως οι σταγόνες περνούσαν κατευθείαν μέσα από την κυλινδρική οπή και έπεφταν στο έδαφος.
«Ξέρεις πως γίνεται αυτό;».
«Όχι».
«Σκέψου!».
«Οι σταγόνες χτυπούσαν συνεχώς το βράχο επί αιώνες και τον διατρύπησαν».
«Ναι! Σε έφερα να δεις αυτό το γεγονός και να πάρεις ένα μάθημα. Μια συγκεντρωμένη σκέψη προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, αν συνεχιστεί, μπορεί να καταφέρει πράγματα που φαίνονται αδύνατα.»

Μόλις είχαμε βγει από την σπηλιά, ο πατέρας μου με κοίταξε στα μάτια και είπε : «Η δύναμη της σκέψης και το μυστικό του πώς να σκεφτόμαστε -αυτά είναι τα κλειδιά για όλες τις κλειδαριές. Μην το ξεχνάς. Η σταγόνα είναι το πιο αδύναμο πράγμα, αλλά μπορεί να τρυπήσει τον βράχο».

Έπειτα πήδηξε στο άλογό του και τραβώντας με με έβαλε μπροστά του. Προχωρήσαμε μέσα από τα ψηλά βουνά προς την συμφωνία του ηλιοβασιλέματος.

-Τορκόμ Σαραϊνταριάν


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ δυνατο παραδειγμα για το τι μπορουμε να καταφερουμε αλλα και να νιωσουμε οτι τα θαυματα μας περιβαλουν, αρκει να ειμαστε ανοικτοι σε αυτα!!!

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)