Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2009

Ερωτήσεις κι απαντήσεις πάνω στα ναρκωτικά - μέρος 3ο - Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Ερ: Δε νομίζετε ότι η μαριχουάνα χαλαρώνει μερικούς ανθρώπους;

Το κάνει για λίγο, αλλά ύστερα δημιουργεί μια τέτοια ένταση πάνω στο σώμα, ώστε αναγκάζει το άτομο να χρησιμοποιεί όλο και περισσότερη δόση για να χαλαρώσει. Έτσι το άτομο χάνει τη δυνατότητα να βασίζεται πάνω στη δική του νοητική ικανότητα για να ξεπερνάει τις δυσκολίες του με τη δική του δύναμη και να κατορθώσει κάποιο βαθμό αυτοκυριαρχίας. Ένας άνθρωπος θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματά του κυριαρχώντας πάνω του και όχι αγνοώντας τα. Η μαριχουάνα σας κάνει να αγνοείτε τους κινδύνους και τις δυσκολίες, αλλά δεν τους εξαφανίζει, ούτε σας βοηθάει να τους κυριαρχήσετε. Έτσι, αντί να είστε κύριοι του εαυτού σας, γίνεστε σκλάβοι του ναρκωτικού.


Ερ: Νομίζετε ότι οι εμπειρίες τις οποίες έχουν είναι γνήσιες;

Απ: Θα ήθελα να ήξερα για ποιες εμπειρίες μιλάτε.


Ερ: Για παράδειγμα, πολλά άτομα που χρησιμοποιούν ναρκωτικά, είχαν την εμπειρία να βλέπουν χρώματα, δοκίμασαν την αδιαφορία, την ανάπαυση και τη γαλήνη. Είναι γνήσιες αυτές οι εμπειρίες;

Απ: Εξαρτάται από την επίδραση που θα έχουν πάνω στο σύστημά τους σαν ένα σύνολο και από τα αποτελέσματα που θα φέρουν στη ζωή τους, αλλά γενικά θα έλεγα ότι οι εμπειρίες για τις οποίες μιλάτε είναι τεχνητές. Οι εμπειρίες είναι πραγματικές, μόνο όταν υπάρχει κάποιος που τις δοκιμάζει με πλήρη συνείδηση. Οι εμπειρίες που επιβάλλονται στον οργανισμό μας χωρίς πλήρη συνείδησή μας, είναι απλώς μεταϋπνωτικές υποβολές.

Πάρα πολλά μήλα έπεσαν πάνω στο κεφάλι σας κατά το παρελθόν, αλλά μόνο ο Νεύτωνας μπόρεσε να ανακαλύψει το Νόμο της Παγκόσμιας Έλξης. Αυτή είναι μια γνήσια εμπειρία, γιατί η συνείδηση είχε αρκετά αφυπνιστεί ώστε να φτάσει σε συμπεράσματα μέσα από μια πορεία βαθιάς σκέψης.

Μου τράβηξε τη προσοχή μια λέξη που αναφέρατε. Είπατε, «δοκίμασαν την αδιαφορία». Αδιαφορία δε σημαίνει να γράψετε τα προβλήματά σας και ύστερα να κάψετε το χαρτί για να απαλλαγείτε. Είναι μια κατάσταση συνείδησης, στην οποία τα προβλήματά σας δεν μπορούν να σας ενοχλήσουν, γιατί είστε σε θέση να τα χειριστείτε και να σταθείτε πάνω απ’ αυτά.

Ο κόσμος δε θα εξελιχθεί μέσα από τη φυγή ή την ‘αδιαφορία’, αλλά με την αντιμετώπιση των ευθυνών και των καθηκόντων μας. Η πραγματική γαλήνη δεν πετυχαίνεται με τα ναρκωτικά, αλλά με το ξεπέρασμα των μηχανικών αντιδράσεων και το χειρισμό των εντυπώσεων με σκέψη και ενόραση. Μια πραγματική κατάσταση απάθειας του νου πετυχαίνεται με την άσκηση της απόσπασης και της μη-ταύτισης με τις εναλλασσόμενες παγκόσμιες συνθήκες και καταστάσεις και με τη σταθερή εγκαθίδρυση στον ανώτερο πυρήνα της σοφίας.

Οι πνευματικές εμπειρίες μάς παροτρύνουν να θυσιαστούμε για την υπηρεσία της ανθρωπότητας, να απαλύνουμε τον πόνο της και να φέρουμε μεγαλύτερη σοφία και χαρά σε όλους.

Είναι αλήθεια ότι οι χρήστες των ναρκωτικών, κατά κάποιο τρόπο, ‘βλέπουν’ χρώματα και ‘ακούνε’ μουσική και ‘ταξιδεύουν στα αστέρια’, αλλά όταν είναι ξύπνιοι είναι αδύναμοι, χαμένοι για τον εαυτό τους και την κοινωνία και είναι κυρίως υπεύθυνοι για τα αρνητικά συναισθήματα και τις συλλογικές συγκινησιακές αντιδράσεις της ανθρωπότητας.

Η διεύρυνση της συνείδησης εκφράζεται σαν ένα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης, μια μεγαλύτερη παρόρμηση για μόχθο, μεγαλύτερη καθαρότητα προβληματισμών και μεγαλύτερη ικανότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων.


Ερ: Πως μπορούν τα άτομα που χρησιμοποιούν ναρκωτικά με σκοπό τη διεύρυνση της συνείδησής τους – όπως τα έκαναν να πιστεύουν – να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα σε μιαν αλλοίωση της συνείδησης σε αντίθεση με μια γνήσια διεύρυνση;

Απ: Αν η συνείδησή τους πραγματικά διευρύνεται θα ασκούν μεγάλο έλεγχο πάνω στις φυσικές, συγκινησιακές και νοητικές αντιδράσεις τους (και θα είναι ο εαυτός τους) αντί να γίνονται παιχνίδι των εξωτερικών επιρροών και παρορμήσεων.


Ερ: Ποιες είναι οι ενδείξεις ότι η συνείδηση πραγματικά διευρύνεται;

Απ: Έχουμε ήδη αναφέρει μερικές αλλά μπορούμε να προσθέσουμε και άλλες:

1. Μια αληθινή παρόρμηση να γνωρίσετε περισσότερα και να γίνετε περισσότερα.
2. Μια σταθερή παρακολούθηση και παρατήρηση της ζωής και των σχέσεών σας.
3. Μια αυξανόμενη τάση να υπηρετήσετε και να βοηθήσετε τους άλλους.
4. Ένας αυξανόμενος έλεγχος πάνω στις δικές σας πράξεις, αισθήματα, σκέψεις και λόγια.
5. Καθαρή σκέψη και αντίληψη των πραγμάτων όπως είναι πραγματικά.
6. Ένας αυξανόμενος ενθουσιασμός για την ευημερία της ανθρωπότητας.
7. Καλύτερες σχέσεις με τους άλλους.
8. Μεγαλύτερη ικανότητα να κατανοείτε τα προβλήματα των άλλων και να καλύπτετε τις ανάγκες τους.
9. Μια αυξανόμενη αίσθηση αβλάβειας.
10. Μια αυξανόμενη δύναμη δημιουργικότητας.
11. Μια αυξανόμενη ενόραση στο Σχέδιο για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη μέσα στο ηλιακό σύστημα.
12. Μια αυξανόμενη ευαισθησία σε εντυπώσεις που έρχονται από μεγάλες πλανητικές, ηλιακές και κοσμικές Ζωές, οι οποίες καταλήγουν σε δημιουργική δράση και επιστημονική ανακάλυψη και οι οποίες μπορούν να μας αποκαλύψουν τις απαντήσεις για τη δυστυχία και την απομόνωσή μας.

Αυτά είναι λίγα από τα αποτελέσματα μιας διευρυνόμενης συνείδησης.

Ο άνθρωπος είναι η πνευματική του υγεία. Αν η πνευματική του υγεία είναι 50%, τότε είναι πενήντα τοις εκατό άνθρωπος. Αν δεν έχει πνευματική υγεία, τότε είναι χαμένος για τον εαυτό του και για την ανθρωπότητα. Η πνευματική υγεία είναι το ποσοστό της δύναμης της θέλησης, της αγάπης και της νόησης του ανθρώπου. Καθώς αυτοί οι τρεις παράγοντες μειώνονται, η πνευματική του υγεία γίνεται αβέβαιη και τελικά εξαφανίζεται ολότελα.

Τα ναρκωτικά εργάζονται ενάντια στην πνευματική υγεία, γιατί αδυνατίζουν τη θέληση, κάνουν τον άνθρωπο επιβλαβή για τον εαυτό του και τους άλλους και θολώνουν την διάνοια. Τα ναρκωτικά είναι μια απόπειρα να ξεφύγουμε από τις πραγματικότητες της ζωής. Ο άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτή η φυγή δεν τον βοηθάει καθόλου να εξαφανίσει τις πραγματικότητες, αλλά τον κάνει ανίκανο να τις χειριστεί. Όταν το αντιλαμβάνεται αυτό, αισθάνεται υπερβολικό πόνο, οποίος οδηγεί σε πράξεις αυτοκαταστροφής.


Ερ: Τι μπορεί να κάνει ένα άτομο για να διευρύνει τη συνείδησή του με φυσικό και υγιή τρόπο;

Απ: Θα έλεγα ότι το άτομο πρέπει να μελετήσει, να σπουδάσει σε σχολείο ή έξω από αυτό. Πρέπει να διαλέξει κάποιον τομέα που να τον ενδιαφέρει και να τον ακολουθήσει μέχρι το τέλος, έχοντας στο νου του την υπηρεσία της ανθρωπότητας. Πρέπει να συνεργαστεί όσο γίνεται περισσότερο με διάφορα ταλαντούχα άτομα σε πολλούς τομείς και πρέπει να επισκεφτεί πολλές χώρες και να έρθει σε επαφή με διάφορες θρησκευτικές φιλοσοφίες και παραδόσεις. Όταν είναι έτοιμο, πρέπει να αρχίσει να χτίζει τη γέφυρα της συνέχειας τη συνείδησης, ανάμεσα στον πρακτικό νου και στον εσωτερικό πυρήνα του.

Ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος για να διευρύνει τη συνείδησή του, είναι να δημιουργήσει ένα πεδίο υπηρεσίας και να αφιερωθεί σ’ αυτό. Η υπηρεσία θα δείξει την ανάγκη και η συνείδηση προσπαθώντας να την καλύψει, θα διευρυνθεί.

Συμβουλεύω επίσης μελέτη και κανονικές περιόδους καθαρής σκέψης πάνω σε επιλεγμένα θέματα. Αυτό στο οποίο αναφέρομαι είναι ο επιστημονικός διαλογισμός.


Ερ: Κατά τη γνώμη σας, ποιος είναι ο λόγος που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ναρκωτικά;

Απ: Θα σας αναφέρω αυτούς που κατά τη γνώμη μου πιστεύω ότι είναι μερικοί από τους λόγους:

1. Οι άνθρωποι επηρεάζονται από φανταστικές υποσχέσεις ότι θα εισχωρήσουν και θα αγγίξουν ανώτερες διαστάσεις συνείδησης ή ζωής. Τους λένε ότι θα μπορούν να αντιμετωπίζουν και να λύνουν τα προβλήματά τους εύκολα και με χαρά. Ότι θα νιώθουν μεγαλύτερη ευχαρίστηση μέσα από τις σχέσεις τους. Ότι δεν θα ενοχλούνται από αντίξοες συνθήκες και ότι θα ζουν τη ζωή όπως είναι – με μεγάλη ικανοποίηση. Με τέτοιες υποσχέσεις γίνεται εσφαλμένη χρησιμοποίηση της εσωτερικής παρόρμησης των ανθρώπων να φτάσουν σε μια άτρωτη κατάσταση, σε μια κατάσταση φώτισης και δύναμης ώστε να χαίρονται τη ζωή με μεγαλύτερη αφθονία. Πίσω από αυτές τις υποσχέσεις κρύβεται η απληστία του χρήματος.
2. Υπάρχει επίσης μια πολιτική άποψη. Σε πολλές χώρες χρησιμοποιούνται οι πειρασμοί και οι αδυναμίες των νέων. Πολλά είδη ναρκωτικών διαδίδονται ανάμεσα στους νέους για να τους αποτρέψουν από το να επιφέρουν αποφασιστικές αλλαγές στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας, αλλαγές που θα ήταν επιζήμιες για τα κυβερνητικά συμφέροντα. Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ δύσκολο να εμποδιστεί ή να σταματήσει η διακίνηση ναρκωτικών μέσα σε μια χώρα ή από χώρα σε χώρα.
3. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα μπορεί να είναι μερικά υπεύθυνο για την εξάπλωση των ναρκωτικών. Γνωρίζω πολλούς καθηγητές πανεπιστημίων και κολεγίων, οι οποίο καπνίζουν μαριχουάνα και ίσως χρησιμοποιούν και άλλα ναρκωτικά. Σε καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα δε θα πρέπει να κρίνεται μόνοι το υπόβαθρο της γνώσης του καθηγητή, αλλά θα πρέπει να εξετάζονται σοβαρά ο αυτό-έλεγχος και η αγνότητα των κινήτρων του, πριν του δοθεί μια θέση σε οποιαδήποτε σχολή.
4. Νομίζω επίσης ότι τα τηλεοπτικά προγράμματα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιβολή ενός μηχανιστικού τρόπου σκέψης στα παιδιά μας, μέσα από καλά προετοιμασμένες υπνωτικές υποβολές διαφημίσεων και ταινιών που μιλούν για εγκληματικότητα. Η μηχανιστική σκέψη κάνει τον άνθρωπο ευάλωτο σε βίαιες υποβολές και αδυνατίζει τη δύναμη της θέλησής του να αντισταθεί σε ικανοποιήσεις που τελικά είναι επιβλαβείς. Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την κρίση του, μπορεί εύκολα να οδηγηθεί σε εγκληματικές πράξεις.
5. Οι οικογενειακές συνθήκες είναι ένας ακόμα παράγοντας που συμβάλλει στη διαδεδομένη χρήση των ναρκωτικών. Η ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή γίνεται όλο και πιο σπάνια. Τα παιδιά αφήνονται χωρίς καθοδήγηση και αγάπη. Χωρίς την εικόνα ενός τίμιου, εργατικού, στοργικού πατέρα και μιας στοργικής μητέρας που φροντίζουν γι’ αυτά. Μερικές φορές η οικογενειακή κατάσταση βαραίνει τόσο πολύ πάνω στην καρδιά των μικρών, ώστε επιθυμούν να ξεφύγουν από αυτές τις καταστάσεις με πράξεις αυτό-καταστροφής.
6. Στη διδασκαλία της ιστορίας παρουσιάζεται λαθεμένη πληροφόρηση σχετικά με τα ναρκωτικά. Οι υποστηρικτές των ναρκωτικών λένε ότι μερικοί αρχαίοι πολιτισμοί και θρησκευτικά τάγματα χρησιμοποιούσαν και ακόμα χρησιμοποιούν βότανα, λουλούδια και σπόρους και άλλα φυτά, από τα οποία παράγονται ναρκωτικά. Είναι αλήθεια ότι χρησιμοποιούνταν κατά την αρχαιότητα, αλλά στην ιστορία δεν αναφέρεται πουθενά ότι η χρήση των ναρκωτικών ήταν ένας από τους κύριους παράγοντες που συντέλεσαν στην παρακμή αυτών των αρχαίων πολιτισμών και των θρησκευτικών ταγμάτων. Η χρήση τους έκανε τους ανθρώπους ανίκανους να αντιμετωπίσουν τα αυξανόμενα προβλήματα της ζωής και να τα λύσουν για τη δική τους βελτίωση.
7. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, επίσης, τις τρομακτικές ενέργειες, που έρχονται από πανίσχυρες διάνοιες και από τα Μεγάλα Όντα. Καινούργιες ενέργειες κατασταλάζουν από το διάστημα, μέσω των αστερισμών και των ουρανίων σωμάτων, εξαιτίας των νέων τους σχέσεων με το ηλιακό μας σύστημα και με τη γή.

Αυτές οι ενέργειες ασκούν μια μεγάλη επιρροή πάνω στα αιθερικά κέντρα, ειδικά πάνω σε κείνα τα κέντρα που είναι ήδη ενεργά, και ‘παρασυρόμαστε’ σε όλες μας τις δραστηριότητες. Αν αυτές οι ενέργειες δεν αφομοιωθούν και δεν κατευθυνθούν σε δημιουργικά κανάλια, προκαλούν τρέλα, συναισθηματική ανισορροπία και πολλαπλά φυσικά προβλήματα. Ο χειρισμός αυτών των ενεργειών δε θα γίνει με το να ξεφύγουμε μέσα από τη χρήση των ναρκωτικών, αλλά με συνειδητή προσπάθεια για μια πιο δημιουργική και όμορφη ζωή – μέσα από διαλογισμό και τη θυσία της υπηρεσίας.


Ερ: Έχω αντιληφθεί ότι πολλοί από αυτούς που χρησιμοποιούν ναρκωτικά είναι νεαρά άτομα, έξυπνα, και που υπόσχονται πολλά. Πως το εξηγείτε αυτό;

Απ: Η παρατήρησή σας είναι αληθινή. Μπαίνουν σε μεγαλύτερο πειρασμό, εξαιτίας της νοητικότητας, της ευαισθησίας των φιλοδοξιών τους.

Για να παρεμποδίσετε την πρόοδο μιας ομάδας ή ενός έθνους, αρκεί να εμποδίσετε εκείνους, που έχουν καλές προθέσεις και ανεπτυγμένο νου, να βάλουν τις προθέσεις τους σε πράξη. Οι πράκτορες του υλισμού και των σκοτεινών δυνάμεων, είναι άγρυπνα άτομα. Αναζητούν προχωρημένα άτομα, για να τα χρησιμοποιήσουν για δικό τους όφελος και χρησιμοποιούν τις μεθόδους εκείνες οι οποίες φαίνονται γοητευτικές σε ασυνήθιστα άτομα, καθώς προσπαθούν να τα οδηγήσουν σε αυτό-καταστροφή ή σκλαβιά.

Βέβαια, δεν πετυχαίνουν πάντα. Εδώ κι εκεί, νέοι και δυναμικοί άνθρωποι, σπάνε τις αλυσίδες των συνηθειών τους και έρχονται στο φως. Είναι εκείνοι που ξέρουν πώς να μάχονται ενάντια σε τέτοιες καταστροφικές δυνάμεις και πώς να ζουν τη ζωή πιο σοβαρά. Ο παρελθοντικός πόνος, η αθλιότητα που είδαν, η καταστροφή που τα ναρκωτικά προκάλεσαν στους φίλους τους και στο δικό τους νου, αναγνωρίζονται και απορρίπτονται. Τώρα, η μεγάλη τους φιλοδοξία είναι να ζήσουν περισσότερο συνειδητά και πιο δημιουργικά.

Όταν ξέρετε ότι μπορεί πραγματικά να χάσετε κάτι μεγάλης αξίας, τότε το εκτιμάτε περισσότερο.


Ερ: Τι είναι το αστρικό πεδίο;

Απ: Είναι μια νεφελώδης μάζα γύρω από το σώμα μας και γύρω από τον πλανήτη, που βασίζεται σε μια συναισθηματική ενέργεια. Αυτή η νεφελώδης μάζα έχει μια ορισμένη ακτίνα κραδασμού, η οποία έλκει και απωθεί τα κύματα επιθυμίας και θυμαπάτης και τα δημιουργήματα των φαντασιώσεών μας, που βασίζονται πάνω στους πόθους και στις αρνητικές συναισθηματικές αντιδράσεις μας προς τους ανθρώπους.

Κάθε επιθυμία, κάθε αρνητικό συναίσθημα, έχει το δικό του μήκος κύματος και τη δική του συχνότητα. Ένας ορισμένος αριθμός τέτοιων μηκών και συχνοτήτων συσσωρεύονται και σχηματίζουν το θόλο ενός απατηλού κόσμου. Εκείνοι που συντονίζονται μ’ αυτό τον κόσμο μέσω ναρκωτικών ή ασθένειας, φέρνουν πολλές θυμαπάτες απ’ αυτό το πεδίο, εξαιτίας των συσχετισμών τους και της ιδιαίτερης κραδασμικής τους συχνότητας. Μπορούν ακόμα να συντονιστούν και με οντότητες που ζουν σ’ αυτές τις σφαίρες και να γίνουν ένας αγωγός της τρέλας τους.

Ο όρος αστρικός κόσμος ή κόσμος της επιθυμίας είναι μια κλασική έκφραση στην εσωτερική επιστήμη. Είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον, προχωρημένοι ψυχολόγοι θα του δώσουν ένα διαφορετικό όνομα – σύμβολο, που θα πλησιάζει περισσότερο στο αληθινό του νόημα. Το σημαντικότερο είναι να ελευθερωθούμε από τη θυμαπάτη αυτής της σφαίρας. Μας έχουν πει ότι εκείνοι που ακολουθούν τη Διδασκαλία του Χριστού ελευθερώνονται τελικά από αυτή τη σφαίρα επιρροής.


Ερ: Αν στο αστρικό πεδίο οι άνθρωποι μπορούν να έχουν οτιδήποτε θελήσουν σαν αληθινό, τότε γιατί ορισμένες αστρικές οντότητες καταλαμβάνουν άτομα για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους;

Απ: Καθώς οι αστρικές οντότητες περνούν από το αστρικό πεδίο στο νοητικό, αφήνουν τα αστρικά τους σώματα στην αστρική σφαίρα. Αυτά επιπλέουν εκεί, όπως ένα κομμάτι ξύλο πάνω στον ωκεανό και εξαιτίας της λεπτοφυούς ύλης τους επιβιώνουν για πολλά χρόνια.

Φορτίζονται με όλες τις ιδιότητες επιθυμιών, τις οποίες συσσώρευσε η χρησιμοποίησε η οντότητα που ζούσε μέσα τους. Είναι υπερβολικά μαγνητικά και μπορούν εύκολα να συντονιστούν μ’ εκείνους τους αστρικούς κραδασμούς που έχουν κάποια ομοιότητα μ’ αυτά.

Όταν συντονίζονται με τους κραδασμούς ενός ατόμου, το καταλαμβάνουν μέσω ενός μηχανισμού τηλεχειρισμού και του μεταβιβάζουν ορμές και μεγάλα πάθη για ναρκωτικά, αλκοόλ, κρέας, έγκλημα και αυτοκτονία. Η επιρροή είναι τόσο ισχυρή, ώστε το άτομο διχάζεται ανάμεσα στις δικές του συγκινησιακές παρορμήσεις και στις παρορμήσεις που έρχονται από την αστρική κατάληψη. Ένα άτομο που χρησιμοποιεί ναρκωτικά είναι ένα ανοιχτό κανάλι για τέτοιες επιρροές, ακόμα και για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη διακοπή των ναρκωτικών.

Στο αστρικό πεδίο υπάρχουν πράκτορες των σκοτεινών δυνάμεων, που έργο τους είναι να δημιουργούν χωριστικότητα, να προκαλούν εγκληματικές πράξεις, αδράνεια, τυραννία και υλιστικότητα. Προσέχουν ώστε να μη χάνουν ποτέ την ευκαιρία να εισέλθουν σε ένα αστρικό σώμα και να το ενεργοποιήσουν. Όταν ένα άτομο ή μια ομάδα συντονίζεται με ένα τέτοιο αστρικό φορέα, ο οποίος είναι διαποτισμένος με διάφορες επιθυμίες και ορμές, οι σκοτεινές δυνάμεις χύνουν τις καταστροφικές επιρροές τους στο άτομο ή στην ομάδα, προκαλώντας μεγάλη δυστυχία στα θύματά τους.

Έχουμε επίσης εκείνες τις προσδεμένες στη γη ανθρώπινες υπάρξεις, που έχουν πεθάνει, αλλά εξαιτίας των ισχυρών υλικών και συγκινησιακών δεσμών τους, δεν μπορούν να προχωρήσουν και αφυπνίζονται στο αστρικό πεδίο.

Αυτές έλκονται μηχανικά σ’ εκείνους τους κραδασμούς που παράγονται σε πορνεία, σφαγεία, μέσα από εγκλήματα, μίσος και από αρνητικές συγκινησιακές ατμόσφαιρες. Παρασύρονται ασυνείδητα σε τέτοιους τόπους και, όταν συντονιστούν, καταλαμβάνουν άτομα και χρησιμοποιούν τους μηχανισμούς τους για τη δική τους ικανοποίηση. Στην Καινή Διαθήκη υπάρχουν πολλά παραδείγματα, όπου ο Χριστός αποβάλλει τέτοιες αστρικές οντότητες από τη σφαίρα ανθρώπων και τους θεραπεύει.


Ερ: Πως βοηθάτε τα άτομα που χρησιμοποιούν ναρκωτικά:

Απ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθηθούν. Εγώ συνήθως προσπαθώ να τους κάνω να δουν και να αναγνωρίσουν το κακό που κάνουν στο σώμα τους, στους άλλους, στη μελλοντική τους εξέλιξη και στις αναμενόμενες επιτεύξεις σε πολλούς τομείς.

Προσπαθώ να τους βοηθήσω να δημιουργήσουν ένα προοδευτικό στόχο, ένα όραμα και να τους ενθαρρύνω ν’ αγωνιστούν γι’ αυτό. Προσπαθώ να τους κάνω να αντιληφθούν ότι δε δρουν με τη δική τους ελεύθερη βούληση, αλλά υπόκεινται σε πολλές εξωτερικές ή εντυπωμένες επιρροές, που τους δημιουργούν τυφλές ορμές και βίαιες ωθήσεις.

Τους υποδεικνύω να γράφουν διάφορα άρθρα και να τα βελτιώνουν ανά καιρούς. Δεν τους συμβουλεύω να γράφουν ποιήματα, γιατί έχουν την εντύπωση ότι τα καταφέρνουν πολύ καλά μόλις γράψουν μερικές άσχετες προτάσεις, όπως μερικοί ναρκομανείς που νομίζουν ότι ζωγραφίζουν, ενώ απλώς πετάνε χρώματα πάνω στον καμβά και το ονομάζουν μοντέρνα τέχνη.

Τους αναθέτω κοπιαστική εργασία, η οποία περιλαμβάνει σκαρφάλωμα σε βουνά, σκάψιμο, καθάρισμα κήπων, τρέξιμο και κολύμπι. Το κολύμπι είναι πολύ ευεργετικό. Όπως επίσης, καλός είναι και ο ομαδικός χορός. Όλες αυτές οι δραστηριότητες πρέπει να εκτελούνται συνέχεια μέχρι εξαντλήσεως.

Το κύριο πράγμα που προσπαθώ να πετύχω, είναι να αφυπνίσω τη δύναμη της θέλησής τους και να την ενισχύω συνεχώς μέσω φυσικής, συγκινησιακής και νοητικής πειθαρχίας και άσκησης.

Όλη η βοήθειά μας θα είναι επιφανειακή, αν δεν τους αναπτύξουμε τη θέληση να ελέγχουν και να καθοδηγούν τους μηχανισμούς τους, σύμφωνα με τον ανώτερο σκοπό που έχουν βάλει στον εαυτό τους και να χρησιμοποιούν αυτή τη θέληση σε ένα τομέα υπηρεσίας που θα απαιτήσει την αφύπνιση του καλύτερου στοιχείου μέσα τους.

Υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι τρόποι, αλλά θα αναφέρω μόνο έναν. Προσπαθώ να τους κάνω να αντιληφθούν ότι τους αγαπάω πραγματικά και ότι αγωνίζομαι μαζί τους να πετύχω μια κατάσταση ελευθερίας, στην οποία όλες οι ικανότητές τους θα αναδειχθούν και θα ανθίσουν. *«Έτσι μπορεί κανείς να αποφύγει τον κυριότερο εχθρό του ανθρώπινου γένους – τα ναρκωτικά». *Agni Yoga – Καρδιά, παρ.123.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Το πύρινο άρμα και τα ναρκωτικά

Μέρος 1ο
Μέρος 2οΔεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)