Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2009

Μέσω των κρίσεων και των εντάσεων αναπτύσσεστε - Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πολλοί άνθρωποι ελπίζουν σε μια εύκολη ζωή, αλλά ένας αληθινός μαθητής διαλέγει μια ζωή μόχθου, μια ζωή αγώνα. Ακόμη του αρέσει να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες. Οι δυσκολίες είναι είτε μηχανικές, είτε συνειδητές. Εάν θέλετε να καλυτερέψετε τον εαυτό σας, δημιουργήστε συνειδητά δυσκολίες και ξεπεράστε τες. Για παράδειγμα αποφασίστε να μη μιλήσετε όλη την ημέρα και ακολουθήστε το. Αποφασίστε να στείλετε αγάπη σε κάποιον που αντιπαθείτε έντονα ή σε κάποιον που σας είναι αδιάφορος. Πείτε στον εαυτό σας να μην φάει ορισμένα φαγητά που σας αρέσουν πολύ. Κάνοντάς το, βάζετε συνειδητά εμπόδια στο δρόμο σας, δημιουργείτε συνειδητές δυσκολίες. Μέσω αυτών των δυσκολιών κουρδίζετε τον εαυτό σας, δημιουργώντας περισσότερη ενέργεια και εγρήγορση, απελευθερώνοντάς την σε μεγαλύτερη χρησιμότητα, ελευθερία και χαρά.

Η ευκαιρία σας για πρόοδο αρχίζει στο σημείο που συναντάτε τα εμπόδιά σας. Η πρόοδος κατακτάται με τα βήματα που κάνετε για να ξεπεράσετε αυτά τα εμπόδια. Εάν έχετε εμπειρίες χωρίς εμπόδια, δυσκολίες ή προβλήματα, δεν αναπτύσσεστε. Ο μεγάλος Σοφός Ντ.Κ. προτείνει, «Αν δεν έχετε κρίσεις, δημιουργήστε τις». Μέσω των κρίσεων και των εντάσεων αναπτύσσεστε και όχι μέσα από μια εύκολη ζωή.

-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Η κρυμμένη δόξα του εσωτερικού ανθρώπου1 σχόλιο:

Elena είπε...

Και ένας απλός τρόπος να "δημιουργήσουμε προβλήματα" και κρίσεις είναι να ανακαλύψουμε τις ατέλειές μας και τα λάθη μας και να δουλέψουμε πάνω σ' αυτά.

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)