Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009

Χωρίς διαλογισμό είναι αδύνατο κάποιος να προοδεύσει στην ατραπό - Τ. Σαραϊνταριάν

Ο διαλογισμός είναι ένα ταξίδι προς τον Εαυτό, προς το Εσωτερικό Φως, προς τη Πηγή της Αγάπης και της δύναμης μέσα μας. Χωρίς διαλογισμό είναι αδύνατο κάποιος να προοδεύσει στην ατραπό, γιατί η ίδια η ατραπός είναι μια διαδικασία εξευγενισμού και μεταμόρφωσης. Μπορείτε, για παράδειγμα, να αγοράσετε καινούργια έπιπλα για το σπίτι σας περιμένοντας πως έτσι θα αλλάξει η διάθεσή σας, οι κοινωνικές σας σχέσεις, η στάση σας απέναντι στη ζωή. Ίσως αυτό να σας βοηθήσει στην αρχή, αργότερα όμως θα ανακαλύψετε πως έχετε ακόμα τα ίδια φυσικά, συναισθηματικά και νοητικά προβλήματα όπως και πριν. Συχνά συλλέγουμε και αποθηκεύουμε πολλά ‘έπιπλα’ στο μυαλό μας με το διάβασμα, με το να ακούμε τις απόψεις των άλλων και να συσσωρεύουμε γνώση από πολλές πηγές˙ ωστόσο τέτοιες συσσωρεύσεις μοιάζουν με περιττή επίπλωση. Μόνο μέσω του διαλογισμού βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματά μας.

Ο διαλογισμός είναι αφομοίωση. Μπορεί να τρώμε καλό φαγητό, αλλά αν δεν το αφομοιώσουμε, δεν μπορεί να λειτουργήσει θρεπτικά για να μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε. Το διάβασμα, το να ακούμε και να μαθαίνουμε, είναι όλα χρήσιμα˙ μπορεί να μας χρησιμεύσουν σαν ‘τροφή’˙ όμως αν δεν διαλογιζόμαστε, δεν μπορούμε να τα αφομοιώσουμε.

Ο διαλογισμός δεν θεωρείται πως είναι μια ‘ευτυχισμένη’ στιγμή. Είναι κόπος, μάχη, ένας αγώνας να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να εισέλθουμε στην ουσία της σπερματικής σκέψης.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Η κρυμμένη δόξα του εσωτερικού ανθρώπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)