Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2009

Η διαδικασία του να γίνει κανείς Φως - Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Η διαδικασία του να γνωρίσει κάποιος τον εαυτό του, είναι μια διαδικασία του να γίνει Φως. Η διαδικασία του να γίνει Φως είναι μια διαδικασία υπέρβασης των ορίων της ύλης, των ορίων της προσωπικότητας. Ο νους είναι ο άνεμος που αναρριπίζει το σβησμένο ‘κάρβουνο’ σε φωτιά, σε Φως. Αυτό γίνεται μέσω του διαλογισμού.

-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Η κρυμμένη δόξα του εσωτερικού ανθρώπου


3 σχόλια:

Elena είπε...

Πολλοί νομίζουν ότι αυτό το Φως είναι κάτι το μεταφορικό ή συμβολικό. Όμως το Φως του Πνεύματος είναι πραγματικό Πυρ, το οποίο το βλέπουμε και το λειτουργούμε με την εσωτερική όραση, διάκριση και αγώνα. Καλούμαστε να γίνουμε πραγματικά Πύρινοι - αυτό σημαίνει πνευματικοποίηση.

papalagi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Elena είπε...

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Σαραϊνταριάν μιλάει για τον ανώτερο Νου και όχι τη κατώτερη διάνοια που είναι συνήθως ένα μέσον του εγώ και του κατώτερου εαυτού με τις επιθυμίες, το θυμό και το ανικανοποίητό του.

Όταν σιγήσει ο κατώτερος νους, ο ανώτερος νους μάς οδηγεί στις πνευματικές φωτεινές σφαίρες. Φυσικά η διεύρυνση της αντίληψής μας μέσω του διαλογισμού δεν έχει τέλος, η συνειδητότητα διευρύνεται συνεχώς. Οπότε δεν μπορώ να πω ότι ο διαλογισμός είναι μόνο το σταμάτημα του νου, θα ήταν αρκετά περιοριστικό. Θα έλεγα ότι το σταμάτημα του νου είναι το πρώτο βήμα απλά και ένας βατήρας για ανώτερες επιτεύξεις, ένα βήμα που όμως θέλει καιρό για να λειτουργηθεί.

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)