Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009

Πνευματικοί Κόσμοι

Υπάρχουν πνευματικές διαστάσεις και πεδία, στα οποία όταν φτάνει το πνεύμα μας βιώνει την παραμυθένια ομορφιά κι ευδαιμονία που τόσο αναζητά. Αυτοί οι κόσμοι δεν έχουν μορφή, δεν είναι προϊόν ενός νου γεμάτου ψευδαισθήσεις, δεν είναι αποτέλεσμα των παραισθήσεων που δημιουργούνται με τη χρήση ουσιών, δεν είναι δημιουργήματα μιας φαντασίας που θέλει να τονώσει τον εγωισμό πλάθοντας εικόνες, οντότητες και τοπία. Είναι οι καθαρές Σφαίρες του Πυρός, με τις άπειρες διαβαθμίσεις τους. Σφαίρες Πυρός που ενέχουν αρχαγγελικές οντότητες, οι οποίες με τον υψηλότατο κραδασμό τους δημιουργούν αυτό που λέμε παραδείσια κατάσταση.

Τους κόσμους αυτούς τους φτάνουμε με τη συνεχή εκλέπτυνση του πνεύματός μας στο διαλογισμό, με τη συνεχή εξάγνιση της καρδιάς και της αντίληψής μας, με τον συνεχή αγώνα ανάτασης του πνεύματος και της προσπάθειας να πλησιάσουμε περισσότερο στη Θεία μας Πηγή. Είναι μια πύρινη, πνευματική προσπάθεια, με την οποία ανακαλύπτουμε Πλούτη που ο εξωτερικός κόσμος δεν μπορεί να προσφέρει.


3 σχόλια:

papalagi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

αγαπητε "συνοδοιπορε" αν σε ενδιαφερει η Φυσικη Δραση ισως θα σε ενδιεφερε το οτι στον ταοισμο ο ορος που εκφραζει αυτην την εννοια ειναι wuweiwo.αλλα ισως ηδη εχεις ασχοληθει.αληθεια εσυ ποσο Φυσικα Δρας?

Elena είπε...

Μπορώ να πω ότι οι σφαίρες του Πυρός είναι πολύ πιο αληθινές από το γήινο επίπεδο.

Ο προσανατολισμός μου είναι πιο πνευματικός, δηλαδή ναι, φροντίζουμε για την υγεία του νου και του σώματος και φροντίζουμε να κάνουμε ένα άξιο έργο για το Κοινό Καλό εδώ στη γη, αλλά μη ξεχνάμε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να αφήσουμε το σώμα αυτό. Οπότε για μένα η βασική προτεραιότητα είναι να χτίζουμε το πνευματικό μας 'βασίλειο'. Και η εντρύφηση με τους Πνευματικούς Κόσμους θα φέρει έμπνευση και τέλεια δράση και στο φυσικό πεδίο.

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)