Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2009

Χασίς, ναρκωτικά και πνευματικότητα

Η χρήση χασίς μόνο βλαβερή είναι για τη πνευματική πορεία του ανθρώπου. Μερικά επακόλουθά της είναι τα εξής: απώλεια της θέλησης, κατάθλιψη, νευρικότητα, έλλειψη διαύγειας, διασκορπισμός της προσοχής, τεμπελιά, έλλειψη δημιουργικότητας, έλλειψη αυτοπεποίθησης, διογκωμένες ή και αφύσικες σεξουαλικές ορέξεις και ερωτικές συνευρέσεις δίχως διάκριση, έλλειψη στόχου, έλλειψη κατεύθυνσης, απώλεια της επαφής με την εσωτερική ‘πυξίδα’ και την φωνή της ψυχής, απώλεια ιδανικών, ανηθικότητα, αυταπάτες, φοβίες και σε πολλές περιπτώσεις ψυχικές ασθένειες, όπως ψυχώσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και μία χρήση μπορεί να προκαλέσει ψύχωση και φοβίες. Τελικά το άτομο απομακρύνεται σταδιακά όλο και πιο πολύ από τον εαυτό του, αδυνατεί να τον ελέγξει, και μπορεί και να απολέσει ακόμα τη ψυχή του, πράγμα που συμβαίνει πολύ πιο συχνά απ’ ότι νομίζουμε.

Το ίδιο ισχύει και με τα υπόλοιπα ναρκωτικά και ουσίες. Το κάθε ναρκωτικό έχει τη δική του διαστροφική ‘τεχνολογία’ που χτυπά και καταστρέφει τα chakras και τους λεπτοφυείς νευρικούς ιστούς του ανθρώπου. Με ένα σμπαραλιασμένο νευρικό σύστημα ο άνθρωπος γίνεται ένα σεληνιακό ον, που ζει αυτόματα (όσο κι αν νομίζει ότι κάνει μια ‘επανάσταση’ με τα drugs), που ζει σαν πρόβατο και σαν βαμπίρ που θέλει μόνο να ηδονίζεται και να καταναλώνει, ενώ καθοδηγείται από τα κατώτερα ρεύματα της ζωής, ανήμπορο να αντιδράσει, αφού η θέλησή του είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η συσσώρευση θέλησης είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία στη πνευματικότητα, κι έτσι πρέπει να την φυλάσσουμε σαν θησαυρό, καθώς είναι η θέληση που θα μας ωθήσει σε πνευματικές υπερβάσεις, σε αναβιβάσεις και στην απελευθέρωση από το πόνο του εγωισμού. Τα ναρκωτικά έστω και με ελαφριά χρήση είναι απολύτως καταστροφικά για τη θέληση και για το focus του ατόμου.

Ποιος επωφελείται λοιπόν από τη χρήση ναρκωτικών; Και γιατί όσοι τα χρησιμοποιούν τα υπερασπίζονται; Είναι ορισμένες αστρικές οντότητες που επωφελούνται. Αυτές οι οντότητες τρέφονται με την ενέργεια που διαρρέει από το πεδίο του ατόμου κατά τη χρήση της ουσίας, κι έτσι το άτομο κουβαλά και κάποιους ‘επιβάτες’ στο ενεργειακό του πεδίο που μόνο σύμμαχοί του δεν είναι – τα παράσιτα όλων των ειδών είναι εχθροί μας και δεν πρέπει να τα τρέφουμε.

Όσοι χρησιμοποιούν και υπερασπίζονται τα ναρκωτικά, απλά καθοδηγούνται από αυτές τις οντότητες. Δηλαδή ένα κομμάτι του νου τους είναι υπό το κοντρόλ των οντοτήτων αυτών, και στρέφουν έτσι το άτομο ενάντια στον εαυτό του ούτως ώστε να συνεχίσουν αυτά να τρέφονται με την ενέργεια που διαρρέει. Δεν είναι δηλαδή η ίδια η καθαρή κρίση ή η ψυχή του ατόμου που υπερασπίζεται τα ναρκωτικά, αλλά οι κατοχές που υπάρχουν στο πεδίο του και που δημιουργούν ένα σωρό τεχνητές συλλογιστικές και δικαιολογίες για να συνεχίσει το άτομο τη χρήση των ουσιών αυτών. Και τις κατοχές αυτές τις έχει επιτρέψει το ίδιο το άτομο, τις έχει καλέσει με τον λάθος τρόπο ζωής και σκέψης του – κανείς δεν είναι ‘θύμα’ των κατοχών του.

Τα ναρκωτικά όχι μόνο δεν είναι σύμμαχοι στη πνευματική πορεία αλλά ένα κατάφωρο αυτοσαμποτάζ που δημιουργεί ζημιές που θα χρειαστούν πολλές ζωές για να διορθωθούν. Άλλωστε η ευδαιμονία της αυτοϋπέρβασης -την οποία ο κόσμος πλανημένα ψάχνει μέσα από τα ναρκωτικά- δεν μπορεί να αγοραστεί ή να καπνιστεί – είναι καθαρά θέμα σκληρής προσωπικής πνευματικής εργασίας και απαρνήσεων. Δεν μπορούμε να ξεγελάσουμε ή να ‘δωροδοκήσουμε’ την εξέλιξη με κάποιες ουσίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)