Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2009

Για να πετύχουμε μια ολοκληρωμένη θεραπεία - Τορκόμ Σαραϊνταριάν

«Όλες οι ασθένειες είναι αποτέλεσμα της αναστολής της ψυχικής ζωής, κι αυτό ισχύει για όλες τις μορφές σε όλα τα βασίλεια. Η τέχνη του θεραπευτή συνίσταται στο να απελευθερώσει τη ψυχή, ώστε η ζωή της να μπορεί να ρέει μέσω του συνόλου των οργανισμών που απαρτίζουν κάθε συγκεκριμένη μορφή.»

-Εσωτέρα Θεραπευτική
Αλίκη Μπέιλη


Μερικές φορές μια φυσική ασθένεια είναι ωφέλιμη, γιατί μέσα από την αρρώστια αυτή ελευθερώνεται και εξαντλείται κάποια εσωτερική διαταραχή. ...

Για να πετύχουμε μια ολοκληρωμένη θεραπεία, ο σκοπός της υψηλότερης μορφής της θεραπευτικής αγωγής θα πρέπει να στρέφεται προς τις εσωτερικές αιτίες. Αν αυτές μπορούν να εξαλειφθούν, τότε είναι δυνατό να υπάρξει τέλεια υγεία για την ανθρωπότητα.

Παρεμπιπτόντως, όλες οι θρησκείες έχουν μια θεραπευτική αξία, γιατί ενθαρρύνουν ένα τρόπο ζωής που αυτόματα απελευθερώνει τις ενέργειες της ψυχής. Ενθαρρύνουν δηλαδή τον άνθρωπο να ζει μέσω του τριπλού φορέα του σε αρμονία με το Εσώτερο Φως, ώστε να μη δημιουργεί κακό κάρμα, ούτε να εμποδίζει τη ζωή της ψυχής.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Η κρυμμένη δόξα του εσωτερικού ανθρώπου


1 σχόλιο:

Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ είπε...

Real healing is spiritual healing, whereby the soul, becoming free from desires, doubts and hallucinations, enjoys the eternal bliss of God.
Untimely physical healing might retard the spiritual healing.
Consider mental and physical suffering as gifts from God, which, if accepted gracefully, lead to everlasting happiness.

http://www.meherbabadnyana.net/life_eternal/Book_One/Suffering.htm

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)