Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009

Η διάλυση του εγωισμού δεν συνεπάγεται καταστροφή της προσωπικότητας

Πολλοί νομίζουν ότι η απώλεια του εγώ, δηλαδή του εγωισμού, σημαίνει ότι χάνουμε τη προσωπικότητά μας και γινόμαστε άβουλοι και ‘άχρωμοι’. Αντίθετα όμως, η ταύτιση με το Θεϊκό θέλημα καθιστά τη προσωπικότητά μας χαρισματική και ‘χαριτωμένη’, αποκτά η έκφρασή μας Χάρη, δημιουργικότητα και ομορφιά. Επίσης η απώλεια του εγώ, δηλαδή της ταύτισης με το σώμα, είναι η λύτρωσή μας. Όποιος ξεχνά τον εαυτό και γεννιέται για τους Άλλους, ζει στο παράδεισο.

Η ατομικότητα δεν χάνεται όταν απολεσθεί ο εγωισμός. Αυτό που χάνεται είναι η εγωκεντρική δύνη, που είναι η πηγή των βασανισμών μας. Η εγωκεντρική δύνη είναι δαιμονικής φύσης – μπορεί να ακούγεται βαρύς ο χαρακτηρισμός αυτός, αλλά η ταύτιση με το σώμα και το νου του σώματος, ουσιαστικά είναι δαιμονισμός.

Για να γίνει η υπέρβαση της σωματικής ταύτισης (δηλαδή του εγωισμού), πρέπει να φέρουμε ενέργεια στη φυσιολογία μας, να γίνουμε υψηλοκραδαστικοί, φωτεινοί, φωτοβόλοι και αυτόφωτοι άνθρωποι. Όσο πιο πολύ ψυχική ενέργεια έχουμε, τόσο πιο υψηλός είναι ο κραδασμός, η συχνότητά μας. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με εξωτερικά ή μηχανικά μέσα, παρά μόνο με το διαλογισμό, τη προσευχή και μια εξυψωμένη, αγνή καθημερινότητα, μια ενεργοποίηση εκ των έσω, με συνειδητή κατεύθυνση προς τη θετικότητα και το Φως. Είναι καθαρά θέμα συνειδητής επιλογής, παρά τις εξωτερικές συνθήκες, και δεν πρέπει να παραπονούμαστε ότι οι εξωτερικές συνθήκες και οι άλλοι άνθρωποι ‘δεν μας αφήνουν να αγιάσουμε’. Κανείς δεν μας εξαναγκάζει να σκεφτόμαστε αρνητικά και να έχουμε αυτοκαταστροφικές, χαμηλές συνήθειες. Άλλωστε τα εξωτερικά γεγονότα που μας επηρεάζουν, συνήθως δεν είναι παρά καθρέφτης της εσωτερικής μας κατάστασης.

Ας αγωνιστούμε λοιπόν να χτίσουμε μια θεϊκή προσωπικότητα, η οποία υλοποιεί τα υψηλότερά μας όνειρα και κάνει τη ζωή ένα μαγευτικό παραμύθι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)