Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2009

Αρετές - Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Ο μαθητής πρέπει να είναι ένα ενάρετο άτομο.

Καθώς προσπαθεί κανείς να ανασύρει μεγάλες αρετές από τον πνευματικό του Πυρήνα, αισθάνεται ότι έρχεται σε επαφή όχι μόνο με τον αληθινό του Εαυτό, με το ρεύμα ισχυρών ενεργειών και πύρινων ρευμάτων ανώτερων αποκαλύψεων, αλλά επίσης και με Μεγάλες Οντότητες οι Οποίες είναι οι Πηγές αυτών των ενεργειών και των ρευμάτων. Τις ανταποκρίσεις σε αυτές τις Οντότητες, τις ονομάζουμε αρετές.

Το να αναπτύξει κανείς μια αρετή σημαίνει να ταχθεί στο πλευρό της Κοσμικής Οντότητας η Οποία είναι η Πηγή και η ενσάρκωση αυτής της αρετής. Καθώς γίνεται πιο ενάρετος, αποβαίνει ένα τμήμα εκείνης της Οντότητας και η δύναμη, η έμπνευση και η ενέργεια της Οντότητας περνάει μέσα από αυτόν. Σύμφωνα με αυτό μας έχει ειπωθεί ότι σημαντικές αρετές, όπως η ειρήνη, η ομορφιά, η αγάπη, η αρμονία, ο αγώνας κτλ, είναι τα ονόματα μεγάλων Οντοτήτων.

Οι αρχαίοι Μυημένοι το γνώριζαν αυτό και στα δημιουργικά έργα τους αποκάλυψαν αυτό το μυστήριο στο κοινό. Βρίσκουμε αρετές σαν τίτλους μεγάλων έργων τέχνης και αρετές να χρησιμοποιούνται σαν ονόματα ηρώων ή θεών.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Πρόκληση για Μαθητεία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)