Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2009

“Φόβος Θεού”

Όταν ο άνθρωπος αποφασίσει να μπει στο μονοπάτι της συνειδητής αυτοβελτίωσης ώστε να μπορέσει να γίνει φορέας ανώτερων ενεργειών, οφείλει να παρατηρεί συνεχώς τον εαυτό του για τυχόν σφάλματα και παραβάσεις που μπορεί να κάνει, ώστε η συμπεριφορά του, οι σκέψεις και οι εκδηλώσεις του να είναι σύμφωνες με τη Συνείδησή του. Αυτό είναι που η χριστιανική διδασκαλία ονομάζει «φόβο Θεού», και όχι φυσικά έναν φόβο/τρόμο ενός εξωτερικού αυστηρού Θεού. Έχουμε δηλαδή συνεχώς την ‘έγνοια’ να λειτουργούμε σύμφωνα με το Θεϊκό Θέλημα, που είναι και το θέλημα της Ψυχής μας, και που μας συμφέρει ολοκληρωτικά να το ακολουθούμε.

Έτσι αυτή η ‘έγνοια’ για τυχόν λάθη στη συμπεριφορά μας, είναι απολύτως καλοδεχούμενη. Φυσικά δεν μιλάμε για μια ενοχική στάση ζωής, καθώς οι ενοχές είναι κι αυτές συγκεκαλυμμένος εγωισμός. Μιλάμε για μια συνεχή φροντίδα ευθυγράμμισης με το νόμο της Αγάπης, με την Αλήθεια, και φυσικά, συνεχής αγώνας για αναγωγή σε περισσότερη τελειότητα.

If you imagine your highest attainment, even it will be ugly when compared with perfection. Our labors primarily have dissatisfaction at their base, it is the impetus for Our searching. But to the newcomer the most difficult question will be, "Brother, can you contain eternal dissatisfaction?" -Agni Yoga


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)