Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ανάπτυξη της συνείδησης και Δάσκαλοι - Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Η συνείδηση αναπτύσσεται και διευρύνεται λόγω δυο στοιχείων: πρώτον, αληθινή, πραγματική γνώση˙ και δεύτερον, ψυχική ενέργεια. Αν αυτά τα δυο στοιχεία δεν αναμιγνύονται, η συνείδηση δεν μπορεί να διευρυνθεί. Πρέπει να δεχτείτε γνώση και η ψυχική ενέργεια πρέπει να σας βοηθήσει να την αφομοιώσετε.

Η ψυχική ενέργεια δεν μπορεί να λειτουργήσει, αν υπάρχουν ίχνη ματαιοδοξίας, τύφλωσης και ιδιοτέλειας, γιατί η ψυχική ενέργεια είναι μια συνειδητή Οντότητα σε όλες τις δράσεις Της, σε όλα τα μέρη και σε σχέση με καθετί. Αυτή είναι το Άγιο Πνεύμα που διαποτίζει τα πάντα. Λειτουργεί σαν φωτιά: αν την βάλετε σε λάθος δοχείο, το καίει και το κάνει στάχτη˙ αλλά αν παράσχετε ένα κατάλληλο δοχείο, σας υπηρετεί με πολλούς τρόπους.

Κάποιος μπορεί να διαβάσει πολλά βιβλία, και να ακούσει πολλούς Δασκάλους και να παραμείνει όπως είναι. Αλλά μια μέρα ξαφνικά κατανοεί μερικές λέξεις για λίγα λεπτά… Αυτό ονομάζεται το άγγιγμα της ψυχικής ενέργειας. Όποτε αγγίζει η ψυχική ενέργεια, φως δημιουργείται. Μέσω της εφαρμογής αυτού του φωτός είναι που ο μαθητής πρέπει να καταστήσει τον εαυτό του έτοιμο, για να υποταχθεί μετά σε ένα Δάσκαλο με ταπεινότητα και με τη συνειδητοποίηση ότι είναι κενός.

Πολλά δοχεία είναι γεμάτα από καθετί και μεγάλοι Δάσκαλοι περιμένουν να δουν, αν κάποιος είναι έτοιμος να αδειάσει το δοχείο του, για να γεμίσει με αληθινή γνώση.

Μπορεί πάλι κάποιος να ρωτήσει, τι γίνεται αν πάει κανείς σε έναν ψευτο-δάσκαλο, σε κάποιον που τον εκμεταλλεύεται και τον χρησιμοποιεί; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι: Καθένας προσελκύεται από αυτό που είναι τα ίδια του τα κίνητρα και οι προθέσεις. Καθένας προσελκύεται από τα περιεχόμενα της καρδιάς του. Αν η καρδιά, τα κίνητρα και οι προθέσεις είναι αγνά και σωστά, ακόμα και αν ένα άτομο πάει σε ψευτο-δάσκαλο μαθαίνει σωστά πράγματα, ή γίνεται Δάσκαλος του ψευτο-δασκάλου και επιφέρει μεταμόρφωση στη ζωή του δασκάλου, με αγνή ταπεινότητα.

-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Πρόκληση για Μαθητεία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)