Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009

Πνευματική θεραπεία – Η ασθένεια είναι εγωισμός

Υπάρχουν ορισμένα βήματα για να επιτύχουμε τη θεραπεία των ασθενειών και ανισορροπιών του συστήματός μας. [Εδώ να σημειώσω ότι ασθένεια δεν είναι μόνο η φυσική εκδήλωση ενός συμπτώματος, καθώς αυτό είναι το τελευταίο στάδιο, αλλά ασθένεια είναι πρώτα απ’ όλα ενεργειακή και ψυχολογική ανισορροπία. Έτσι δεν πρέπει να περιμένουμε να ασθενήσει το φυσικό σώμα για να προχωρήσουμε σε θεραπευτικές διεργασίες. Θα πήγαινα τόσο μακριά ώστε να έλεγα ότι κάθε θέση και σκέψη εγωιστική, χαοτική και αρνητική, είναι ασθένεια].

Το πρώτο βήμα είναι να συνειδητοποιήσουμε από τι πάσχουμε, και ότι όντως πάσχουμε, να μην παίρνουμε δηλαδή ως δεδομένη την ανισορροπία και ασθένειά μας και την θεωρούμε αυτονόητη ή και φυσική. Η φυσική μας κατάσταση είναι η υγεία και η ευδαιμονία. Κατόπιν πρέπει να εξετάσουμε αν θέλουμε πραγματικά να θεραπευτούμε, και να δούμε αν τρέφουμε συναισθήματα αναξιότητας, ότι για κάποιο λόγο δηλαδή δεν αξίζουμε την υγεία και την ευτυχία.

Ίσως το σπουδαιότερο κίνητρο για να θελήσουμε την θεραπεία μας είναι ότι η αποκατάσταση της υγείας θα μας επιτρέψει να γίνουμε καλύτεροι υπηρέτες του κόσμου και θα μας βγάλει από τον εγωκεντρισμό της ασθένειας.

Έπειτα θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά το τι προκαλεί την ασθένειά μας, τόσο στο φυσικό όσο και στο ενεργειακό-νοητικό-συναισθηματικό επίπεδο. Αυτό χρειάζεται απόλυτη ειλικρίνεια και τόλμη, ώστε από τη μία να μην συγκαλύπτουμε συνήθειες και ηδονισμούς που μας δηλητηριάζουν, και από τη άλλη να αποκαλύψουμε τα εγωιστικά κίνητρα και το αρνητικό κάρμα που έχουμε χτίσει για να εκδηλωθεί η ασθένειά μας. Γιατί η ασθένεια είναι καθαρά εγωισμός, προκλήθηκε από εγωιστικές συμπεριφορές, σκέψεις και συνήθειες. Περιττό να πω ότι είναι ανόητο και μάταιο να ρίχνουμε τις ευθύνες για την ασθένειά μας σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως κληρονομικότητα, γονίδια κλπ, όχι γιατί είναι λάθος, καθώς όλοι μας είμαστε το αποτέλεσμα μιας κληρονομικότητας, αλλά γιατί αυτό που είμαστε είναι αποτέλεσμα αιτιών που εμείς οι ίδιοι είχαμε κινήσει στο παρελθόν (κάρμα) και που επιδέχονται διόρθωσης και αδρανοποίησης. Άλλωστε κάθε ασθένεια και αρνητικότητα, δεν είναι παρά διαστροφική έκφραση μιας αρετής που αναμένει την ενεργοποίησή της.

Κατόπιν θα πρέπει να αναλάβουμε δυναμική δράση, πεπεισμένοι ότι η ασθένεια είναι μια εγωκεντρική κατάσταση που δεν επιτρέπει το πνευματικό ξεδίπλωμα του εαυτού και την ευκαιρία για απρόσκοπτη υπηρεσία στη κοινωνία. Από τη μία θα πρέπει να διορθώσουμε τους τρόπους σκέψης που προκαλούν την ασθένεια και από την άλλη να αλλάξουμε τις εξωτερικές συνήθειες που φορτώνουν το σώμα με τοξίνες. Ταυτόχρονα, μπορούμε να έχουμε σαν πολύτιμους βοηθούς τις ενεργειακές θεραπείες, όπως π.χ. την ομοιοπαθητική, την ομοτοξικολογία, τα ανθοϊάματα Μπαχ κλπ, που όχι μόνο ενισχύουν το ανοσοποιητικό, αλλά βοηθούν και στην συνειδητοποίηση και διόρθωση των αιτιών της ασθένειας.

Τέλος, η προσευχή και ο διαλογισμός θα πρέπει να γίνουν η βάση της ζωής και της υγείας μας, καθώς έτσι επιτρέπουμε στις Θείες ενέργειες και στο Φως να ρεύσουν μέσα από εμάς και να επιφέρουν ενεργοποίηση του οργανισμού και συνειδητοποίηση των σφαλμάτων που οδηγούν σε ασθένεια. Η ασθένεια και ο εγωισμός, είναι σκότος.


8 σχόλια:

Elena είπε...

Ένα πολύ καλό βιβλιαράκι που θα μας βοηθά στο να συνειδητοποιούμε κάποιες από τις ψυχολογικές αιτίες που προκαλούν τις διάφορες ασθένειες, είναι το Heal your body της Louise Hay. Υπάρχει και στα ελληνικά.
Για κάθε ασθένεια αναφέρει σε λίγες λέξεις την ψυχολογική της αιτία και δίπλα δίνει την ανάλογη θετική υποβολή.

A-os είπε...

που μπορώ να βρω αυτό το βιβλίο? ψάχνω στο γκουγκλ αλλά δεν το βρίσκω στα ελληνικά. τώρα να ρωτήσω, όταν η συμπεριφορά κάποιου που μας φέρνει σύγχυση είναι το δικό μας εγώ? και τι πρέπει να κάνουμε? να μένουμε απαθείς? Υπάρχει κάποιο μπαχφλαουερ που να βοηθάει στις επιθέσεις συμπεριφορών των άλλων?

Elena είπε...

Στα Ελληνικά το βιβλίο αυτό νομίζω λέγεται 'θεράπευσε το σώμα σου', αλλά δεν είμαι σίγουρη. Εγώ στα Αγγλικά το έχω.

Αν μάς προκαλεί σύγχυση η συμπεριφορά άλλων, σημαίνει ότι είμαστε προσκολλημένοι στους άλλους και δεν έχουμε δομήσει μια υγιή ατομικότητα.
Για να μην επηρεαζόμαστε από τους άλλους, μπορούμε να πάρουμε τα ανθοϊάματα Red Chestnut και Walnut.

galazia_sfaira είπε...

Είναι εξ ίσου πολύ καλο το "Η ασθένεια ως πορεία της ψυχής"
Πύρινος κόσμος νομίζω.
Αναφέρται στα νοητικά αίτια και την εξέλιξη της ασθένειας.

Elena είπε...

Ευχαριστώ Καλλιόπη, το παράγγειλα :)

Άγγελος είπε...

Γεια σας!
Θα με ενδιεφερε κι εμενα να βρεθω με το συγκεκριμενο βιβλιο..
Μπορειτε να μου πειτε αν η συγγραφεας ονομαζεται HAY L. LOUISE?

Ευχαριστω πολυ !

Elena είπε...

Ναι, αυτή είναι η συγγραφέας.

m a n είπε...

Ευχαριστώ...

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)