Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2009

Η συνήθεια της αρνητικότητας και η ανάκτηση της αγνότητας του νου

Σαν παιδιά, οι περισσότεροι από εμάς βιώσαμε την φυσική χαρά και ομορφιά της ύπαρξης (τα παιδιά συχνά βλέπουν αγγέλους και είναι πιο συντονισμένα με τα πνευματικά πεδία). Κατόπιν, σταδιακά αρχίσαμε να απορροφούμε τις αρνητικές ενέργειες, συμπεριφορές και συνήθειες των γονιών και του περιβάλλοντός μας, κι έτσι απωλέσαμε σε μεγάλο βαθμό τη φυσική ανάταση του πνεύματος και την ευδαιμονική επαφή με τους πνευματικούς κόσμους που αναζωογονούν και ανανεώνουν τη χαρά μας. Έπεσε δηλαδή ο κραδασμός μας, η ενέργειά μας έγινε πιο χαμηλής συχνότητας – η Χαρά και η Ευδαιμονία είναι καταστάσεις υψηλής συχνότητας.

Έτσι, στην ενήλικη ζωή, για να ανακτήσουμε την φυσική χαρά και ευδαιμονία, καλούμαστε να αποκαταστήσουμε την χαμένη αγνότητα του πνεύματος. Ο διαλογισμός είναι το βασικό μέσον για να καθαρίσουμε το νου και το ενεργειακό μας πεδίο από τη μόλυνση, ενώ με τον τακτικό διαλογισμό σταδιακά διαλύονται και τα ‘κελύφη’ αρνητικών συμπεριφορών, συναισθημάτων και σκέψεων που έχουν χτιστεί κατά τη διάρκεια των χρόνων ή και των αιώνων. Επίσης, στο διαλογισμό εντρυφούμε σε ανώτερα συναισθήματα, ποιότητες και αρετές, και εξαγνίζουμε έτσι το νου και όλη μας τη φυσιολογία. Ένας αγνός νους είναι ένας ευδαιμονικός νους.

Ταυτόχρονα, στη καθημερινότητα θα πρέπει να εξασκούμαστε σε ένα υψηλό focus, να εξασκούμαστε δηλαδή στη θετικότητα και την ομορφιά, παρά τα όσα συμβαίνουν εξωτερικά. Η αρνητικότητα είναι κυρίως θέμα συνήθειας, είναι μια αυτόματη-ημιασυνείδητη συμπεριφορά, και χρειάζεται συνειδητή προσπάθεια για να ανατάσσουμε το νου μας στην ομορφιά και τη θετικότητα κάθε φορά που πάμε να εκδηλώσουμε αρνητικότητα, γκρίνια, εγωισμό, αυτολύπηση, θυμό, απληστία κλπ. Πρέπει δηλαδή να πιάνουμε τον εαυτό μας επ’ αυτοφόρω και να επαναφέρουμε τη θετικότητα και τη πίστη μας στη ζωή και το Θεό. Άλλωστε η αρνητικότητα είναι δηλητηρίαση του εαυτού και του περιβάλλοντος και δεν συμφέρει κανέναν η ύπαρξή του.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

(Έπεσε δηλαδή ο κραδασμός μας, η ενέργειά μας έγινε πιο χαμηλής συχνότητας – η Χαρά και η Ευδαιμονία είναι καταστάσεις υψηλής συχνότητας.)

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που οι πιο πολλοί αποφεύγουν να είναι ευτυχισμένοι, χαρούμενοι, γελαστοί.
Η Ενέργεια που απελευθερώνει η Ευτυχία, η χαρά είναι πολλαπλάσια από την αντίστοιχη της μιζέριας και της δυστυχίας.
Και οι πιο πολλοί έχουν μάθει να ζουν στην δυστυχία γιατί δεν έχουν την Ενέργεια να απολάυσουν την χαρά. Στραγγίζονται καθημερινά, τηλεόραση, καφές, κόκα κόλες, τσιγάρα, διατροφή δολοφονική.

Δεν μπορούν να κάνουν διαλογισμό, δεν μπορούν να συγκεντρόσουν την Σκέψη θέλει Ενέργεια για να γίνει αυτό και δεν την έχουν..
Εχουν εθιστεί στην δυστυχία οι άνθρωποι, δυστυχώς...

Εδώ ανεβάζεις ένα κείμενο πολύ όμορφο και διασκεδαστικό, με φωτογραφίες, με μουσική και κάποιοι -ευτυχώς λίγοι- αντι να δουν το νόημα τις έννοιες, την ομορφιά στι ικόνες και την απόλαυση της μουσικής.
Βλέπουν μια κόμμα η ένα ορθογραφικό λάθος απο ένα κείμενο 2000 λέξεων.. Τι να πεις?

Πολύ όμορφο Ελενα

Elena είπε...

Οι τυφλοπόντικες δεν αντέχουν το φως. Πρέπει να συνηθίσουμε σιγά σιγά τον εαυτό μας σε όλο και περισσότερο φως, σε όλο και πιο υψηλούς κραδασμούς, και να εντρυφήσουμε στην αγαλλίαση και στην ευδαιμονία.

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)