Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009

Όραμα και ιδανικά - Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Ένα καθήκον για το μαθητή είναι να έχει ένα όραμα. Όραμα σημαίνει κάτι προς το οποίο αγωνίζεσθε. Ένας μαθητής δε μπορεί να υπάρξει χωρίς ένα όραμα, γιατί μαθητεία σημαίνει να μετακινούμαστε από ένα κατώτερο σημείο σ’ ένα ανώτερο σημείο. Ο μαθητής πρέπει να έχει αυτό το μαγνήτη, κάτι για να έχει σαν ιδανικό προς το οποίο να αγωνίζεται να φτάσει. Αυτό το όραμα μπορεί να είναι ο Χριστός˙ μπορεί να είναι ένας άγιος άνθρωπος. Μπορεί να είναι ένας Δάσκαλος ή ένα ιδανικό. Η μαθητεία είναι μια προοδευτική κίνηση ή ένα προχώρημα προς μια μεγαλύτερη επίτευξη και για να το κάνει αυτό ο μαθητής πρέπει να έχει κάτι προς το οποίο να αγωνίζεται να φτάσει.

Ο μαθητής πρέπει να ζει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του οράματος. Το όραμα έχει απαιτήσεις. Για παράδειγμα, αν το όραμά σας είναι να είστε ένας φυσικός, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να πραγματοποιήσετε αυτό το όραμα. Αν ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις του οράματός σας, γίνεστε ένας μαθητής.

Ουσιαστικά, οι εξελιγμένοι μαθητές είναι πολύ σπάνιοι. Για παράδειγμα, ο Χριστός είχε εκατομμύρια οπαδούς, αλλά όχι τόσο πολλούς μαθητές. Τρεις από τους μαθητές Του ήταν πολύ σημαντικοί και ένας απ’ αυτούς -ο Ιωάννης- ήταν ένας μεγάλος μαθητής. Ο Χριστός συνήθιζε να μιλά για πολύ μυστικά πράγματα στον Ιωάννη. Έπειτα στους τρεις μαθητές μιλούσε για λιγότερο μυστικά πράγματα. Και στους δώδεκα μαθητές μιλούσε γύρω από γενικά πράγματα.-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Πρόκληση για ΜαθητείαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)