Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2009

Διαλογισμός – Η πανάκεια της ζωής

Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι ο διαλογισμός είναι πανάκεια. Άλλωστε, αν η επαφή με τον Εαυτό/Θεό δεν φέρει λύσεις στα προβλήματά μας, τότε τι θα τις φέρει;

Ο σωστός διαλογισμός είναι πανάκεια γιατί πολύ απλά μας γεμίζει με ενέργεια. ΟΛΑ μας τα προβλήματα, οι ανισορροπίες, η θλίψη, οι ασθένειες, τα εξωτερικά μπλοκαρίσματα της ζωής μας, τα προβλήματα στις σχέσεις, η έλλειψη χρημάτων και γενικά οι ελλείψεις μας, προκαλούνται από ανεπάρκεια ενέργειας. Μιλάμε φυσικά για την ψυχική ενέργεια και όχι την σωματική ενέργεια/ενεργητικότητα. Η ψυχική ενέργεια είναι η τροφή της συνειδητότητάς μας, η τροφή της ψυχής μας. Η ψυχή μας είναι ενεργειακό ον, που έχει τη δική της μορφή και δομή (σε αντίθεση με το πνεύμα μας που είναι άμορφο πυρ).

Τα εξωτερικά μπλοκαρίσματα της ζωής μας λοιπόν είναι αντανακλάσεις της ψυχικής μας κατάστασης και των ελλείψεων ενέργειας σε συγκεκριμένα επίπεδά της. Για παράδειγμα, τα οικονομικά προβλήματα φανερώνουν μπλοκάρισμα στο πρώτο chakra μας, αυτό της βάσης της σπονδυλικής στήλης – τα chakras δεν είναι παρά μέρος του ψυχικού μας ιστού, της ψυχικής μας φυσιολογίας. Το ίδιο συμβαίνει με καθετί ‘εξωτερικό’ στη ζωή μας, που αντικατοπτρίζει τις ψυχικές ελλείψεις ή δυνάμεις μας.

Με τον τακτικό σωστό διαλογισμό, σιγά σιγά ενδυναμώνουμε τις ψυχικές εκείνες περιοχές που παρουσιάζουν κενό ενέργειας, κι έτσι παρατηρούμε ότι και στην εξωτερική μας ζωή παρουσιάζεται βελτίωση του ανάλογου προβλήματος. Γι’ αυτό είναι πολύ σπουδαίο να μην ρίχνουμε τις ευθύνες όσων μας συμβαίνουν στους άλλους και να κατηγορούμε τους άλλους, αλλά κάθε δοκιμασία που μας συμβαίνει να την πάρουμε ως ένδειξη μιας δικής μας συνειδησιακής έλλειψης, την οποία κατόπιν θα προσπαθήσουμε να πληρώσουμε, να φωτίσουμε, να γεμίσουμε με ενέργεια.

Ωραία, τώρα ξέρουμε ότι ο τακτικός διαλογισμός θα φέρει λύσεις στα προβλήματά μας. Από κει και πέρα πρέπει να βρει κανείς ποιο στυλ διαλογισμού του ταιριάζει, και να ξεπεράσει τις διάφορες αρνήσεις και εμπόδια που ο ίδιος ο εαυτός (ή μάλλον το εγώ) βάζει στο άτομο για να το αποτρέψει να διαλογιστεί. Το κυριότερο εμπόδιο είναι η εξωτερικότητα, δηλαδή το να παρασύρεται κανείς από τη δύνη της εξωτερικής ζωής και να μην μπαίνει τελικά στον εσωτερικό του κόσμο. Κι έτσι η ζωή σπαταλιέται, χωρίς να συλλέγουμε νέα μόρια φωτός που θα μας πάνε παραπέρα…

Χωρίς διαλογισμό μένουμε ανεξέλικτοι, μένουμε στα ίδια. Ας αναρωτηθούμε, θέλουμε να ευτυχίσουμε, να πλουτίσουμε τη ζωή μας, να γίνουμε πιο όμορφοι, πιο δημιουργικοί, πιο χαρούμενοι, πιο γεμάτοι, πιο σοφοί, πιο τέλειοι; Ας αποσύρουμε τότε τα ‘πλοκάμια’ μας από την εξωτερική μάταιη ζωή, κι ας αγωνιστούμε στο διαλογισμό μας να βρούμε το δρόμο προς τον Εαυτό, τη Πηγή, το Θεό, με μεγάλη ζέση και θέληση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)