Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009

Η τέχνη της Αγαλλίασης, η τέχνη της Χαράς - Ανύψωση του κραδασμού

Η εσωτερική μας στάση, κρίνει το επίπεδο στο οποίο κατευθύνεται ο κραδασμός μας. Δηλαδή αν η εσωτερική μας στάση είναι αυτή της κατήφειας, ο κραδασμός μας θα μένει χαμηλός. Αν συνειδητά κατευθυνθούμε προς τη Χαρά, αυτομάτως ο κραδασμός μας θα αρχίσει να ανεβαίνει.

Η αγαλλίαση ψυχής είναι τέχνη και μπορούμε να την εξασκούμε καθημερινά για να ανυψώνουμε το κραδασμό μας. Ανύψωση κραδασμού ή συχνότητας, σημαίνει ξεπέρασμα των εγωισμών, των προσκολλήσεων και του ψυχικού πόνου. Όσο πιο χαμηλός ο κραδασμός μας, τόσο περισσότερο εγωισμό, προσκόλληση και πόνο ή ανικανοποίητο θα βιώνουμε. Για παράδειγμα, οι δαιμονικές οντότητες, κραδαίνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, δηλαδή η συχνότητα της ενέργειάς τους είναι αργή, ενώ οι αγγελικές οντότητες κραδαίνονται σε υψηλή συχνότητα.

If you want to find the secrets of the Universe, think in terms of energy, frequency and vibration. -Dr Nikola Tesla

Φυσικά δεν πρέπει να περιμένουμε τις τέλειες συνθήκες για να εξασκηθούμε στην αγαλλίαση, αλλά όπου κι αν βρισκόμαστε να εξασκούμαστε στη συνειδητή αγαλλίαση και στην ψυχική ανάταση. Δεν πρέπει να περιμένουμε παθητικά να μας έρχονται αυτές οι καταστάσεις, αλλά εμείς συνειδητά να τις δημιουργούμε. Δεν πρέπει να περιμένουμε πότε θα είμαστε ‘καλά’ για να εξασκηθούμε στην αγαλλίαση, αλλά όταν είμαστε θλιμμένοι ή άρρωστοι, τότε είναι οι καλύτερες ευκαιρίες.

Αγαλλίαση ψυχής σημαίνει να λειτουργούμε από ένα αγγελικό επίπεδο, να ‘εξαγελλοποιηθούμε’!

Ας θυμηθούμε κάποιες στιγμές αγαλλίασης και ας προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε στο είναι μας αυτό το συναίσθημα, και προοδευτικά ας ανυψώσουμε τον εαυτό μας σε όλο και πιο εκλεπτυσμένα, φωτεινά, ευδαιμονικά επίπεδα.

Η τέχνη της Αγαλλίασης είναι η τέχνη της Χαράς. Είναι η τέχνη του ανοίγματος του Είναι μας στη Ζωή. Ανοίγουμε κάθε κύτταρό μας, κάθε μέρος του είναι μας, σαν ένα λουλούδι που ανθίζει και δέχεται το φως. Ο εγωισμός είναι το κλείσιμο του εαυτού στη ζωή και στην ενέργεια. Ας ανοίξουμε λοιπόν το είναι μας στη Χαρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)