Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2009

"Αυτοί που χάνουν τον εαυτό τους, βρίσκουν τον Εαυτό τους" - Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Η ατραπός της μαθητείας είναι προοδευτική ανάπτυξη και ωρίμανση. Στην ατραπό της μαθητείας γίνεστε ο Αληθινός Εαυτός σας. Στον πρώτο βαθμό ταυτίζεστε με το σώμα σας, τα ρούχα σας, τα φτιασίδια σας κτλ… Αυτά είστε σεις.

Σ’ ένα επόμενο στάδιο ταυτίζεστε με τα συναισθήματά σας. Μετά ταυτίζεστε με το νου σας, μετά με τα ενδιαφέροντά σας, μετά με τα σχέδιά σας˙ αλλά έρχεται μια στιγμή που αντιλαμβάνεστε ότι είστε μια Θεία Παρουσία μέσα στο σώμα˙ ότι δημιουργηθήκατε κατ’ εικόνα του Θεού˙ ότι είστε ένας Σπινθήρας του Θεού.


Αυτή είναι μια στιγμή μεγάλης φώτισης. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορείτε πλέον να υπηρετείτε καταστροφικούς, χωριστικούς ή εγκληματικούς σκοπούς, γι’ αυτό προετοιμάζετε τον εαυτό σας για «σταύρωση».

Στη «σταύρωση» θέλετε να δώσετε καθετί που είστε και που γνωρίζετε για την υπηρεσία της Μιας Ζωής, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο και φραγμός στη ζωή σας είναι το να εργάζεστε για τα δικά σας ενδιαφέροντα. Αν δουλεύετε για τον εαυτό σας, χάνετε˙ κερδίζετε, αν δε δουλεύετε για τον εαυτό σας. Γι’ αυτό είπε ο Χριστός κάποτε ότι αυτοί που χάνουν τον εαυτό τους, βρίσκουν τον Εαυτό τους.

Το μεγαλύτερό σας εμπόδιο στη ζωή είναι οι προσπάθειές σας να εστιάσετε τη ζωή σας στα χωριστικά ενδιαφέροντά σας. Εποχή με την εποχή έχουμε προβλήματα, δυσκολίες, πολέμους, φόβο, εγκλήματα… Τελικά πρέπει να φτάσουμε στη κατανόηση του ότι δεν πρόκειται να εργασθούμε μόνο για τα δάχτυλα και τη μύτη μας, αλλά για ολόκληρο τα σώμα. Είμαστε Μια ανθρωπότητα. Αυτό εκφράστηκε όμορφα από το Χριστό όταν Αυτός είπε, «Εγώ είμαι το δέντρο και σεις είστε τα κλαδιά».-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Πρόκληση για Μαθητεία2 σχόλια:

Φώτης είπε...

Γεια σου, Έλενα! Σήμερα μπήκα για πρώτη φορά στο ιστολόγιό σου και ειλικρινά, κόλλησα! Μαγεύτηκα! Κάθησα για μία περίπου ώρα και διάβαζα παλιότερες αναρτήσεις σου για τον διαλογισμό, την προσευχή, το εσωτερικό φως, τις ενσαρκώσεις των αρετών του Θεού και όλα τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που αναπτύσσεις!
Πόσο δίκιο έχεις για όλες αυτές τις καταστάσεις γύρω μας και τις συνήθειες που "βαμπιρίζουν" και μας κλέβουν την πολύτιμη ενέργεια!
Αυτό που κάνεις είναι πολύ σημαντικό! Εύχομαι η νέα χρονιά που φτάνει να γεμίσει τη ζωή σου με αγάπη, φως, γαλήνη και αρμονία και κάθε σου βήμα να σε οδηγεί πιο κοντά στον Ιερό σου Εαυτό!
Να είσαι καλά!

Elena είπε...

Ευχαριστώ Φώτη.
Σου εύχομαι Ειρήνη, Αγάπη, Ομορφιά για το νέο έτος, και για κάθε έτος.

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)