Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2010

Διαλογισμός - Η τεχνική του χταποδιού

Στο διαλογισμό μας αποσύρουμε τη προσοχή από τα φαινόμενα των αισθήσεων και ερχόμαστε ξανά στο Κέντρο μας. Αποσύρουμε τα πλοκάμια των προσκολλήσεων και ευθυγραμμιζόμαστε με την Αλήθεια.

Ας φανταστούμε ότι είμαστε ένα χταπόδι που έχει τα πλοκάμια του κολλημένα σε διάφορα μέρη, και ας αποκολλήσουμε τα πλοκάμια αυτά των αισθήσεων. Ας φέρουμε τα πλοκάμια μας πίσω σε εμάς, ας κλείσουμε τις οδούς των εξωτερικών ερεθισμάτων και σκέψεων. Γιατί θα παρατηρήσετε ότι οι σκέψεις που έρχονται στο διαλογισμό, έχουν όλες να κάνουν με άγχη και προβληματισμούς της εξωτερικής ζωής, της ζωής των αισθήσεων.

Μόνο με τη διάνοια, χωρίς διαλογισμό, δεν θα έρχονται ουσιαστικές λύσεις στη ζωή και στα προβλήματά μας. Χρειάζεται να έρθουμε στο Κέντρο μας, να ευθυγραμμιστούμε με τη Ροή της Ενέργειας. Η ενέργεια που θα λάβουμε θα λύσει τους κόμπους της ζωής, καθώς οι κόμποι και τα προβλήματα της ζωής -από οικονομικά, συναισθηματικά και εργασιακά προβλήματα- δεν είναι παρά μπλοκαρίσματα ενέργειας στο είναι μας.

Αποσύρουμε λοιπόν τα πλοκάμια μας και τα φέρνουμε πίσω σε μας. ‘Μαζεύουμε’ τον εαυτό μας, τη προσοχή, τα συναισθήματα και την ενέργειά μας που διασκορπίζεται στα φαινόμενα των αισθήσεων. Κάθε ‘πλοκάμι’ μας που είναι προσκολλημένο σε μια εξωτερική κατάσταση, είναι ταυτόχρονα και μια δίοδος απ’ όπου διαρρέει ενέργεια. Όπου βρίσκεται η προσοχή μας, εκεί πάει και η ενέργειά μας. Γι’ αυτό με το διαλογισμό καταρχήν σταματούμε τις διαρροές, και κατόπιν με την ησυχία του νου και την εσωτερική ανάταση, αφήνουμε ανοιχτό το είναι μας να δεχτεί νέα ενέργεια και να ανυψωθεί σε υψηλότερα συνειδησιακά πεδία, για να τραφεί και να αναζωογονηθεί.

Όταν φέρουμε πίσω σε μας όλα τα πλοκάμια μας, τότε θα μπορέσουμε να δώσουμε ώθηση στο βυθό και να ανέβουμε στην επιφάνεια, στο Φως. Δηλαδή με την συγκέντρωση του εαυτού, με την επι-Κέντρωση, ανακτούμε τη δύναμή μας, καθώς γεμίζουμε ξανά με ενέργεια, και είμαστε σε θέση να κάνουμε πνευματικές υπερβάσεις και πνευματικά breakthrough, που θα φέρουν με τη σειρά τους και τη θεραπεία της εξωτερικής μας ζωής.1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ήθελα να σας ρωτήσω, όταν μαζέψουμε τα ''πλοκάμια'' μας πίσω σε μας ποιο είναι το επόμενο βήμα? π.χ. να φανταστούμε φως ή να επικεντρωθούμε στο συναίσθημα της αγάπης?

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)