Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2010

Η συνέχεια της ζωής, η συνέχεια της συνειδητότητας

Υπάρχουν στη γη Όντα φωτισμένα που γι’ Αυτά το πέπλο της άγνοιας έχει πέσει και το όραμά τους είναι συνεχές: δηλαδή η εσωτερική τους όραση βλέπει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, ή τις προηγούμενες, τωρινές και μελλοντικές ενσαρκώσεις ως μια συνέχεια. Δεν υπάρχουν τα τείχη που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν στη συνειδητότητά τους και λόγω των οποίων βιώνουν την κάθε ενσάρκωση ως ξεχωριστή από κάθε άλλη ή ως τη μοναδική και τελική ενσάρκωση.


Το να αποκτήσουμε αυτή τη συνέχεια της συνειδητότητας είναι ο στόχος μας. Για να πέσουν τα τείχη που περιορίζουν την προοπτική μας και μας εμποδίζουν να δούμε το παρελθόν-παρόν-μέλλον ως μια συνέχεια, χωρίς τη λήθη των μεσοδιαστημάτων μεταξύ κάθε ενσάρκωσης, θα πρέπει να ξεπεραστεί η υλιστική ταύτιση, η ταύτιση με το σώμα. Ας φανταστούμε έναν άνθρωπο μέσα σε ένα αερόστατο, που στην αρχή είναι δεμένο στη γη, στο ύψος του ανθρώπινου σώματος – αυτό είναι το επίπεδο της ολικής ταύτισης με το σώμα, όπου ο άνθρωπος ασχολείται μόνο με τα πολύ προσωπικά καθημερινά και περιορισμένα θέματά του, και ζει μια αυτόματη/ενστικτώδη κυρίως ζωή. Όσο το αερόστατο ανεβαίνει πιο ψηλά, όσο δηλαδή ο άνθρωπος ανυψώνει το πνεύμα του και ταυτίζεται με ανώτερα επίπεδα του είναι του, τόσο η προοπτική του θα γίνεται πιο ευρεία. Όταν το αερόστατο ανέβει λίγο πιο ψηλά από το ύψος του ανθρώπινου σώματος, τότε το άτομο αρχίζει και βλέπει τους γύρω του, αρχίζει και ασχολείται και νοιάζεται πιο ουσιαστικά γι’ αυτούς. Όσο ανεβαίνει σε ύψος, τόσο το άτομο θα ενδιαφέρεται και θα αγαπά περισσότερο κόσμο και μέρη της πλάσης. Μέχρις ότου ανέβει τόσο ψηλά που θα μπορεί να παρατηρεί όχι μόνο τα προσωπικά και συλλογικά γήινα τεκταινόμενα αλλά και τα συμπαντικά…

Ο διαλογισμός και η προσευχή είναι αυτή η πνευματικώς δραστικότατη διαδικασία με την οποία αγωνιζόμαστε να ανυψώσουμε το focus μας, να ανυψώσουμε το πνεύμα μας, σα μια πεταλούδα που πετά ψηλά προς τον Ήλιο. Αυτή η ανύψωση δεν είναι εύκολη, ειδικά στην αρχή, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις ενεργειακές παχυλότητες και τα ενεργειακά αλλά και σωματικά βάρη τού είναι μας. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η εξάγνιση της καθημερινότητας, της σκέψης, των συνηθειών, της διατροφής και των παρεών μας, ώστε να αποβάλλουμε όσα μας κρατούν σε χαμηλό κραδασμό.

Με τον τακτικό καθημερινό αγώνα όμως, με την αγνή πρόθεση και την πύρινη θέληση για την ψυχική μας ανύψωση προς το Ανώτερο, θα κατακτούμε σταδιακά νέα επίπεδα, νέα ύψη πνευματικά, απ’ όπου θα μπορούμε να βλέπουμε τη ζωή με πιο ευρεία ματιά. Οι διάλυση των φόβων μας τότε θα έρθει φυσικά, σαν αποτέλεσμα του συνεχούς οράματος, σαν αποτέλεσμα δηλαδή της επίτευξης της συνέχειας της συνειδητότητας που βλέπει το παρελθόν και το μέλλον σαν ένα ανοιχτό, απέραντο πεδίο χωρίς τείχη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)