Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010

Αυτοκυριαρχία και μεταμόρφωση της φύσης μας - Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Ένας μαθητής είναι ένα άτομο που προσπαθεί να κυριαρχήσει τη φυσική του ύπαρξη. Μερικοί άνθρωποι νομίζουν ότι μπορούν να αλλάξουν τη φύση τους διαβάζοντας ή πηγαίνοντας σε διαλέξεις. Αυτό βοηθά λίγο, αλλά αν ένα άτομο δεν εργασθεί πραγματικά πάνω στον εαυτό  του και προσπαθήσει να κυριαρχήσει όλες τις όψεις της φύσης του, δεν προοδεύει.

Μπορεί να είστε ένας επιστήμονας, αλλά να ζείτε τη ζωή ενός εγκληματία. Μπορεί να είστε δικηγόρος και παρ’ όλα αυτά, ένα πολύ άδικο άτομο. Μπορεί να είστε ένας πολιτικός και να οδηγείτε τον κόσμο σε αιματοχυσία. Η γνώση και οι βαθμοί και τα διπλώματα δεν θα σας αλλάξουν. Το μόνο πράγμα που μπορεί να σας αλλάξει, είναι η σκληρή εργασία πάνω στον εαυτό σας.

Μπορείτε να ελέγχετε την ανάγκη σας να καπνίσετε; Μπορείτε να ελέγχετε τις διάφορες συνήθειές σας; Μπορείτε να ελέγξετε τις ορμές και τις παρορμήσεις σας; Η φυσική ύπαρξη είναι η πρώτη περιοχή που καλείται να ελέγξει και να κυριαρχήσει ένας μαθητής.

Η δεύτερη περιοχή κυριαρχίας είναι η συναισθηματική φύση. Μπορείτε πράγματι να ελέγξετε τα συναισθήματά σας; Μπορείτε να μετατρέψετε τα αρνητικά σας συναισθήματα σε θετικά; Αυτό είναι ένα καθήκον που χρειάζεται πολύ αγώνα και προσπάθεια.

Η τρίτη περιοχή κυριαρχίας είναι η νοητική φύση, ο νους. Μπορείτε να σκέφτεσθε μόνο τα πράγματα που θέλετε να σκέφτεσθε; Μπορείτε να ελέγξετε τα εκατομμύρια των σκέψεων που έρχονται στο νου σας; Μπορείτε να εμποδίσετε τις ανησυχίες και τα άγχη να ελέγξουν τη σκέψη σας; Αυτές είναι οι προκλήσεις της μαθητείας.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Πρόκληση για Μαθητεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)