Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

Κλίκες

Ένα πράγμα που πάντα αντιπαθούσα ήταν οι κλίκες. Κι αυτό γιατί η δημιουργία και συμμετοχή σε μια κλίκα, υποδεικνύει αδυναμία, έλλειψη αυτοπεποίθησης και ενέχει τους σπόρους για προδοσία της Αλήθειας και του Εαυτού μας. Και, υπάρχει κάτι πιο αποκρουστικό πνευματικά από την προδοσία του Εαυτού/Θεού;

Κλίκες σχηματίζονται παντού, στους πνευματικούς κύκλους, στη δουλειά, στο σχολείο κλπ, και υποκινούνται από το φόβο της μοναξιάς και την άρνηση για εξατομικοποίηση, την άρνηση για αυθεντική έκφραση του εαυτού και για προώθηση της Αλήθειας του Εαυτού. Η συμμετοχή σε κλίκες, όσο μικρές κι αν είναι (ακόμα κι από δύο άτομα) δείχνει ότι το άτομο εμμένει σε μια σεληνιακή ζωή, ζωή της μάζας, που είτε κάποιοι άλλοι καθορίζουν την πορεία πλεύσης, είτε το άτομο συμμετέχει σε αυτήν από ανάγκη υποστήριξης. Και η ανάγκη υποστήριξης είναι αδυναμία, είναι εγωισμός και άρνηση αυτό-ενεργοποίησης.

Αν έχουμε ανάγκη από υποστήριξη από το περιβάλλον μας, σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε αρκετά στην Αλήθεια μας, δεν είμαστε σίγουροι στον Εαυτό μας και πιθανών να μην την λειτουργούμε καθόλου, να υπερασπιζόμαστε δηλαδή τεχνητές ιδεολογίες και νοοτροπίες με τις οποίες η συνείδησή μας δεν συμφωνεί – και τότε έρχεται η ανάγκη υποστήριξης, όταν είμαστε σε λάθος μονοπάτι. Μην ξεχνάμε επίσης ότι και η ανάγκη υποστήριξης είναι ένας από τους χιλιάδες τρόπους βαμπιρισμού, δηλαδή αναζητούμε την υποστήριξη, την παρότρυνση και τους επαίνους για να παίρνουμε ενέργεια. Και ο βαμπιρισμός πάντα είναι προδοσία του Εαυτού.

Τελικά πρέπει να μάθουμε να στεκόμαστε μόνοι μας στη ζωή, να πιστέψουμε περισσότερο στον Εαυτό μας και να μη χρειαζόμαστε την ανάγκη επιβεβαίωσης. Η παρουσία της Αλήθειας της Συνείδησής μας, είναι αρκετή. Όταν ταυτιζόμαστε με την Αλήθεια μας, δεν έχουμε ανάγκη υποστήριξης γιατί η Αλήθεια είναι από μόνη της μια ανορθωτική δύναμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)