Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010

Αγνότητα

Η αγνότητα είναι ένας προστατευτικός παράγοντας, καθώς αποβάλλει και εμποδίζει χαμηλές ενέργειες και σκεπτομορφές απ’ το πεδίο μας. Κι όταν λέμε αγνότητα, εννοούμε ένα εξυψωμένο, πύρινο focus, μια ματιά που διακρίνει πέρα από τα κελύφη, διαπερνά τις παχυλότητες και αποκαλύπτει τη θεία ουσία σε οτιδήποτε. Με την αγνότητα λοιπόν είμαστε προστατευμένοι από τον υλισμό.

Ο αγώνας για αγνότητα επιφέρει ευαισθησία της πνευματικής αντίληψης, η οποία παραδόξως είναι και αυτή μια προστασία κατά των φαρμακερών, χαμερπών ενεργειών του περιβάλλοντός μας. Το χτίσιμο της πνευματικής ευαισθησίας δεν είναι εύκολο, καθώς αγωνιζόμαστε να αποβάλλουμε το χονδροειδές υλικό που εμποδίζει την ανάπτυξη μιας ευαίσθητης εσωτερικής αντίληψης. Η αγνότητα λοιπόν φέρνει και πνευματική ευαισθησία, ενώ δομεί το φωτεινό ενεργειακό μας σώμα -καθώς με το αγνό focus αποκαλύπτουμε περισσότερο φως- το οποίο γίνεται έτσι και μια ασπίδα.

Δεν πρέπει να προβάλλουμε δικαιολογίες, ότι δεν έχουμε χρόνο ή ότι ο κόσμος μας είναι πολύ υλιστικός και δεν μας επιτρέπει να εξαγνιστούμε. Όλοι μπορούν να βρουν μια ώρα τη μέρα για να εξασκηθούν σε ένα αγνό, όμορφο, πύρινο, εξυψωμένο focus, μια διαδικασία η οποία θα επιφέρει ενεργειακή φόρτιση στον οργανισμό και θα επιτρέψει στο άτομο να έχει και μέσα στην υπόλοιπη μέρα του μια αγνή εστίαση και διάθεση. Είναι όλα θέμα επιλογής, θέλησης και πράξης-αγώνα.

Η αγνότητα είναι μια θεϊκή αρετή. Ο Σάι Μπάμπα λέει, «Η αγνότητα είναι θεϊκότητα». Οι αρετές αυτές δεν είναι στατικές, ότι π.χ. τις φτάνουμε και αυτό ήταν. Οι αρετές είναι οι ίδιες πνευματικός αγώνας. Και η αγνότητα είναι ένας συνεχής αγώνας για απέκδυση χονδροειδών ενεργειών, μέσα από την εκλέπτυνση του πνεύματος. Έτσι λοιπόν δεν πρέπει να πιστεύει κανείς ότι δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ την αγνότητα – η προσπάθεια για εξάγνιση είναι αγνότητα.

Η αγνότητα προσφέρει πνευματικό άρωμα – γινόμαστε καθαροί κι ευωδιαστοί, είμαστε καθαροί πνευματικά. Το πνευματικό άρωμα αυτό με τη σειρά του, θα έλξει υψηλές οντότητες, αγγελικές, οι οποίες θα δώσουν προστασία από τα υλιστικά βέλη, θα προσφέρουν έμπνευση και υγεία πνευματική.

Ο αγώνας για αγνότητα είναι ο αγώνας για ανάκτηση της θεϊκότητάς μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)