Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Σάββατο, 24 Απριλίου 2010

Ναρκωτικά και πνευματική εξέλιξη

Οι άνθρωποι που καταφεύγουν σε διάφορες ουσίες (από χασίς, μανιτάρια, έως LSD) για να βιώσουν μια αίσθηση ελευθερίας και διεύρυνσης του νου και της συνειδητότητας, είναι άνθρωποι πνευματικά ευαίσθητοι, δηλαδή γνωρίζουν διαισθητικά την ύπαρξη ανώτερων κόσμων και έχουν λάβει μια εσωτερική κλήση για να πραγματώσουν ανώτερα και πιο ευδαιμονικά επίπεδα του εαυτού τους. Όμως με τις διάφορες ουσίες, δυστυχώς πηγαίνουν στον ακριβώς αντίθετο δρόμο απ’ αυτόν που φαντάζονται, καθώς οι διάφορες ουσίες ‘καίνε’ λεπτοφυείς νευρικούς ιστούς και ‘κολοβώνουν’ τη συνειδητότητα του ατόμου, καθιστώντας το πιο κουτό, πιο δυστυχισμένο, πιο δεσμευμένο, πιο καταθλιπτικό, σίγουρα πιο βαρύ ενεργειακά από πριν, και πολλές φορές με σοβαρές ψυχικές ζημιές, όπως ψυχώσεις, σχιζοφρένεια κλπ (ακόμα και μια χρήση μπορεί να κάνει τέτοιες ζημιές). Και το δυστύχημα είναι ότι δεν μπορούν οι ίδιοι να αντιληφθούν τις ζημιές αυτές, καθώς οι διάφορες ουσίες καταστρέφουν τα ίδια τα μέσα αντιληπτικότητας.

Όποιος σας λέει ότι χρειάζεστε κάποια ουσία για να διευρυνθεί η συνειδητότητά σας, ΔΕΝ είναι Φίλος σας.

Ο άνθρωπος δεν χρειάζεται να πάρει καμιά ουσία για να βιώσει ελευθερία. Αντίθετα, η πνευματική απελευθέρωση και άνοδος είναι θέμα αφαίρεσης: αφαίρεσης σωματικών/υλικών και πνευματικών τοξινών. Αφαίρεσης κάρματος πρώτα απ’ όλα.

Αν βιώνουμε πίεση, κατάθλιψη, εγκλωβισμό εσωτερικό, αυτό είναι το αποτέλεσμα του αρνητικού κάρματος που έχουμε συσσωρεύσει στη παρούσα ζωή ή/και σε προηγούμενες, από τις λάθος κι εγωιστικές πράξεις μας. Πρέπει να καταλάβουμε όμως ότι δεν μπορούμε να εξαγοράσουμε την επίλυση του κάρματός μας με κάποιες ουσίες. Δεν μπορούμε να εξαγοράσουμε την εξέλιξη με κάποιες ουσίες. Αν θέλουμε να απελευθερωθούμε από το αρνητικό φορτίο που συμπιέζει τη συνειδητότητά μας, ας κάνουμε ανάλογο θετικό έργο, θετικές σκέψεις, πνευματική εργασία και υπηρεσία προς το κόσμο.

Όποιος νομίζει ότι μπορεί να εξαγοράσει την εξέλιξη, τρέφει κατάφωρες αυταπάτες. Η πνευματική απελευθέρωση δεν έρχεται μέσα από τον εγωιστικό ηδονισμό και τις παραισθήσεις των ναρκωτικών. Η λύτρωση βρίσκεται στην ανιδιοτέλεια.

Ο άνθρωπος που παίρνει διάφορες ουσίες και αλκοόλ, ασυνείδητα αναζητά να ανακουφιστεί από το αιώνιο βάσανο του εγώ του και της διαχωριστικότητας που δεν τον αφήνει να βιώσει την Ενότητα και τη συγχώνευση με το Όλον και τους ανθρώπους, και αναζητά επίσης να ανακουφιστεί από την συμπίεση των αρνητικών ενεργειών που έχει συσσωρεύσει. Όμως οι διάφορες ουσίες προκαλούν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα: σκληραίνουν περισσότερο τους αδένες του κεφαλιού, σκληραίνοντας περισσότερο την αίσθηση του εγώ, χτίζοντας στενότερες πνευματικές φυλακές. Η αίσθηση του εγώ και της διαχωριστικότητας γίνεται πιο βασανιστική από ποτέ. Το εγώ γίνεται όλο και πιο δυνατό με τις διάφορες ουσίες.

Η χρήση ουσιών επίσης προσκαλεί πολλές χαμηλές αστρικές οντότητες στο πεδίο του ατόμου και γίνεται θύμα βαρύτατων κατοχών, οι οποίες απομυζούν την ενέργειά του, με αποτέλεσμα να νιώθει ανικανοποίητος, πεινασμένος ενεργειακά, συναισθηματικά και σεξουαλικά (είτε με σεξουαλικές εμμονές ή και με σεξουαλική παγωμάρα – και τα δύο είναι δείγμα σοβαρής απώλειας ενέργειας) και με ασίγαστες επιθυμίες, ανασφάλειες, φοβίες, εμμονές και αρνητικές σκέψεις να τον κατατυραννούν. Αυτές οι καταστάσεις στις οποίες πέφτει το άτομο δεν είναι παρά hell states, δαιμονικά ή κολαστικά πεδία.

Το δυστύχημα είναι ότι οι κατοχές αυτές παίρνουν τον έλεγχο μεγάλου μέρους του νευρικού συστήματος του ατόμου, ελέγχοντας τη σκέψη του, κάνοντας το άτομο να αποφεύγει να δει τις ζημιές που κάνει στον εαυτό του, και σαν ρομποτάκι απλά να υπακούει τις εντολές των οντοτήτων αυτών που θέλουν να τραφούν μέσα από το χασίς, το αλκοόλ, το σεξ, τις ουσίες κλπ. Οι οντότητες αυτές τρέφονται από την –μεγάλη- ενεργειακή απώλεια που προκαλείται με τις διάφορες ουσίες.

Υπάρχουν άτομα που ακόμα κι αν ακούσουν όλα τα παραπάνω, ελέγχονται τόσο καθολικά από διάφορες αστρικές οντότητες και από τις ψευδαισθήσεις κι αυταπάτες τους, που θα συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια και χειρότερα. Τα άτομα αυτά απλά συσσωρεύουν χειρότερο κάρμα και περισσότερο φορτίο πόνου για το μέλλον τους, αναστέλλοντας την εξέλιξή τους για πολλές πολλές ζωές, με τον κίνδυνο ακόμα να χάσουν και το τραίνο της εξέλιξης και να ‘αποβληθούν’ από το ‘σχολείο’ στο οποίο βρίσκονται, πηγαίνοντας σε μικρότερες τάξεις, ή να αποβληθούν τελείως, οδηγούμενοι σε πεδία κενότητας για εκατομμύρια χρόνια, πράγμα καθόλου σπάνιο. Και όταν/αν επανέλθουν σε κάποια ‘τάξη’, βλέπουν ότι τα όντα που ήταν κάποτε τα κατοικίδιά τους, είναι τώρα οι δάσκαλοί τους…


1 σχόλιο:

Elena είπε...

Οι διάφορες "μεταφυσικές" εμπειρίες που βιώνει κανείς με τη χρήση ουσιών, είναι το αποτέλεσμα ερεθισμού και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ λεπτοφυών νευρικών ιστών και κέντρων. Αυτή η καταστροφή κατόπιν αφήνει το άτομο αδύναμο, ευάλωτο σε διάφορες επιθέσεις, γεμάτο εμμονές (πχ σεξουαλικές) και πολλαπλά προβλήματα και νευρώσεις, τελείως αναξιόπιστο πλέον για ανάληψη σοβαρών πνευματικών ευθυνών.

Δεν μπορούμε να κλέψουμε εμπειρίες που δεν αξίζουμε. Οι κλέφτες δυστυχώς μπαίνουν σε ενός είδους φυλακή όταν κλέψουν κάτι. Οι εμπειρίες πρέπει να έρχονται φυσικά, με την φυσική προσωπική ανάπτυξη και αγώνα, με υγεία, κοντρόλ και ορθή ζωή.

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)