Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Σάββατο, 15 Μαΐου 2010

Εμμονή με τη μουσική

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο τι μουσικές ακούμε, γιατί η μουσική είναι ενεργειακή τροφή. Και, αν τρώμε junk food, δεν μπορούμε να είμαστε υγιείς νοητικά και σωματικά…

Δεν θα μπω στη διαδικασία να προτείνω καλλιτέχνες ή μουσικά ήδη που θεωρώ ωφέλιμα. Ο καθένας ας καλλιεργήσει το αισθητήριό του για το τι είναι όμορφο και υψηλό, τι είναι πραγματικά ωφέλιμο. Για να γίνει αυτό πρέπει βέβαια να ξεπεράσουμε τις συνήθειές μας και πάλι, γιατί δυστυχώς και η ασχήμια συνηθίζεται, κι όχι μόνο συνηθίζεται αλλά γίνεται κι εθιστική πολλές φορές. Όπως το παιδί που για πρώτη φορά πίνει Κόκα Κόλα και δεν του αρέσει, αλλά μετά τη συνηθίζει και εθίζεται σ’ αυτήν. Δεν σημαίνει όμως ότι η Κόκα Κόλα ή άλλα προϊόντα και τροφές είναι όμορφα κι ωφέλιμα. Το ίδιο συμβαίνει και με τη μουσική.

Παραπέρα, υπάρχει και μια εμμονή πλέον στην εποχή μας με τη μουσική. Η εμμονή αυτή είναι από τη μία η ασυνείδητη προσπάθεια του ανθρώπου να καλύψει την εσωτερική του δυσαρμονία και παραφωνία. Από το πρωί ως το βράδυ οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μουσικές ή την τηλεόραση ανοιχτές, για να μην ακούν τον εαυτό τους, για να αποφύγουν να κάτσουν με τον εαυτό τους σε ησυχία. Γιατί στην ησυχία ξεκινά η κάθαρση από τα ‘φορτώματά’ μας, από τις ‘παραφωνίες’ μας, και αυτό δεν είναι ευχάριστο συνήθως…

Από την άλλη, με την συνεχή κατανάλωση μουσικής, ο άνθρωπος προσπαθεί να καλύψει τα εσωτερικά του κενά. Η μουσική είναι 'τροφή', και η εμμονή με αυτή καταδεικνύει μια ενεργειακή πείνα. Με τέτοια υπερκατανάλωση όμως γινόμαστε 'παχύσαρκοι' και παύουμε να εκτιμούμε την μουσική σωστά, ενώ καταναλώνουμε και junk, με επιπτώσεις στην υγεία. Οι λάθος και άσχημες μουσικές αργά ή γρήγορα αποδιοργανώνουν το νου και τις ενέργειές μας, προκαλούν σύγχυση, χαύνωση, θόλωμα της ορθής κρίσης αλλά και σωματικές ασθένειες. Οι αδένες μας επηρεάζονται άμεσα από τους ήχους που ακούμε.

Γιατί λοιπόν δεν αγαπούμε την ησυχία; Μήπως επειδή σ' αυτήν αναδύονται οι δυσαρμονικοί 'ήχοι' που παράγουμε; Κι όμως, μπορούμε να παραγάγουμε αρμονικότατες και θαυμάσιες ‘συμφωνίες’. Αρκεί να εστιάσουμε τη προσοχή μας στα Ανώτερα, Ευδαιμονικά πεδία του είναι μας, στα πεδία του Φωτός. Με την τακτική αυτή εστίαση, όλο μας το είναι θα γίνει από μόνο του μια όμορφη μελωδία. Η πνευματικοποίηση άλλωστε, είναι το αποτέλεσμα της αρμονικής συνήχησης του εαυτού με την Κοσμική Θέληση, που δεν είναι παρά η ίδια η Μουσική των Σφαιρών.

Διαβάστε περισσότερα:

Και δείτε τα αποτελέσματα μουσικών κομματιών σε κρυστάλλους νερού:
Μην ξεχνάμε ότι το σώμα μας αποτελείται κυρίως από νερό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)