Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

Φιλοσοφία: Η εισχώρηση της Ψυχής στην Ύλη

Φοβάστε τη φιλοσοφία; Φοβάστε την ίδια τη ζωή.
Σας ενοχλεί η φιλοσοφία; Σας ενοχλεί η συνειδητότητα – είστε τυφλοπόντικες.
Σας κουράζει η φιλοσοφία; Σας κουράζει το φως – και το φως είναι ζωή, σας κουράζει η ζωή.


Η πραγματική φιλοσοφία δεν είναι σαδιστικά mental gymnastics και διανοητικά παιχνίδια αποκομμένα από τη ζωή – αυτό είναι η γνωστή μας (και πολύ βαρετή κατά τη γνώμη μου) αμπελοφιλοσοφία. Πραγματική φιλοσοφία είναι η προσπάθεια εισχώρησης και συνειδητής ενσωμάτωσης των Ανώτερων Ιδεωδών στη ζωή. Είναι ο αγώνας για την ενσάρκωση περισσότερων κομματιών της Ψυχής μας. Γιατί η φιλοσοφία είναι στοχασμός των Αρετών και του Ήθους, και οι Αρετές και το Ήθος είναι δομικά στοιχεία της ψυχής. Γι’ αυτό όποιος δεν έχει Ήθος ή υπολείπεται σε αρετές, υπολείπεται και σε ψυχή. (Το ότι περπατάει και κινείται και ‘αισθάνεται’ κάποιος δεν σημαίνει ότι έχει ψυχή. Το ποσοστό της ενσάρκωσης της ψυχής θα είναι ανάλογο με το ποσοστό ενσάρκωσης θείων ιδεωδών).

Όλη η ζωή μας είναι το αποτέλεσμα της (συνήθως ασυνείδητης) φιλοσοφίας ζωής μας. Το ότι είμαστε πετυχημένοι, φτωχοί, άρρωστοι, υγιείς, πλεονέκτες, ευτυχείς, καταθλιπτικοί, είναι αποτέλεσμα των ιδεών που τρέφουμε, της φιλοσοφίας μας δηλαδή. Ο υλιστής, ο εγωιστής, εκείνος που εκμεταλλεύεται και κακοποιεί τους άλλους, το κάνει επειδή έχει μια ανάλογη φιλοσοφία ζωής, τρέφει ανάλογες διαστρεβλωμένες ιδέες. Το ίδιο και ο άνθρωπος που έχει υγεία, ομορφιά, ανιδιοτέλεια, αγάπη. Γιατί όλα από τις ιδέες ξεκινούν.

Έτσι, αν θέλουμε να αποκτήσουμε υγεία, επιτυχία, χαρά, ομορφιά, συντροφικότητα, πρέπει να δουλέψουμε στις ιδέες που τρέφουμε, στα ανώτερα πεδία του εαυτού μας. Πρέπει να γίνει δηλαδή μια ‘ομοιοπαθητική’ προσέγγιση και ‘θεραπεία’, όπως τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα ‘χτυπούν’ και διορθώνουν το ενεργειακό μας σύστημα ‘ψηλά’ στα πιο αιτιατά επίπεδα, και γι’ αυτό κατόπιν κατεβαίνει η θεραπεία και στο φυσικό σώμα. Άλλωστε, ακόμα και το ότι είμαστε παχείς, αδύνατοι, το ότι έχουμε το σχήμα μύτης και κεφαλιού που έχουμε, είναι το αποτέλεσμα των ιδεών και σκέψεων που τρέφουμε. Διορθώνοντας λοιπόν τις ιδέες, αργά ή γρήγορα θα διορθωθεί και όλη η υπόλοιπη ζωή μας.

Όποιος αποθαρρύνει τη φιλοσοφία και ωθεί τους άλλους σε επιφανειακή ζωή, δημιουργεί δεσμά για τον εαυτό του. Ας μην ωθούμε τους άλλους στην περιοριστική ζωή του υλισμού. Ας μην ακρωτηριάζουμε το πνεύμα κανενός, αποθαρρύνοντας τη φιλοσοφία, τον αγώνα για την ενσάρκωση της ψυχής…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)