Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010

Μεντιουμισμός, επικοινωνία με νεκρούς και channeling

Πολύς κόσμος έχει τη περιέργεια να έρθει σε επαφή με νεκρούς συγγενείς ή άλλες ψυχές, για να λάβει διάφορες πληροφορίες. Όμως πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα μέντιουμ που υποτίθεται ότι έρχονται σε επαφή με τους νεκρούς, ουσιαστικά επικοινωνούν με τα αστρικά κελύφη των νεκρών και όχι με την ίδια τη ψυχή των νεκρών.

Ο άνθρωπος όταν πεθαίνει, αφήνει πίσω το φυσικό του σώμα, το οποίο αρχίζει να αποσυντίθεται. Η ψυχή μένει για κάποιο καιρό στο αστρικό πεδίο, όπου κατόπιν πεθαίνει και στο αστρικό πεδίο και αφήνει εκεί το αστρικό του πτώμα, το αστρικό κέλυφος. Αυτό το αστρικό κέλυφος είναι το οικοδόμημα των διαφόρων συναισθημάτων που λειτουργούσε το άτομο κατά την ένσαρκη ζωή του.

Μόλις η ψυχή εγκαταλείψει το αστρικό σώμα για να πάει στο νοητικό πεδίο, αρχίζει και το σώμα αυτό να αποσυντίθεται, όμως είναι μια αρκετά αργή διαδικασία σε σχέση με την αποσύνθεση του φυσικού σώματος. Έτσι στα αστρικά πεδία έχουμε δυστυχώς το φαινόμενο-μόλυνση της αιώρησης πάμπολλων τέτοιων κελυφών που διαλύονται με βραδείς ρυθμούς. Το φαινόμενο αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί, ή να μειωθεί ιδιαίτερα ο χρόνος διάλυσης του αστρικού κελύφους, αν οι άνθρωποι κατά την ένσαρκη ζωή τους εξάγνιζαν το αστρικό τους σώμα, το συναισθηματικό σώμα δηλαδή.

Τα μέντιουμ λοιπόν έρχονται σε επαφή με αυτά τα αιωρούμενα κελύφη, τα οποία σαν ζόμπι* κινούνται προς κατευθύνσεις που έχουν συνάφεια με το υλικό τους. Τα αστρικά αυτά κελύφη κουβαλούν διάφορες πληροφορίες από την ένσαρκη ζωή του ατόμου, αληθινές και πλασματικές πληροφορίες για τη ζωή του ατόμου και των κοντινών του προσώπων. Από αυτές τις πληροφορίες αντλεί το μέντιουμ και ‘εντυπωσιάζει’ έτσι τους ακροατές και όποιον έχει προσφύγει σε αυτούς.

Το πρόβλημα είναι ότι ο δίαυλος επικοινωνίας που ανοίγει το μέντιουμ, τροφοδοτεί με ενέργεια τα κελύφη αυτά και τους δίνει ζωή, αντί να τα αφήσει να διαλυθούν. Με την επικοινωνία αυτή, το κέλυφος προσπαθεί αυτόματα να προσκολληθεί στο άτομο με το οποίο ανοίγεται η επαφή αυτή και να το κατέχει. Γι’ αυτό τα μέντιουμ είναι συνήθως υπό κατοχή, ενώ η επαφή μαζί τους είναι αρκετά ανθυγιεινή και η αύρα τους αρκετά υπνωτιστική, μολυσμένη και απορροφητική.

Όσο για τα channelings, που είναι και της μόδας, υπάρχει παρόμοιος κίνδυνος. Συχνά όσοι κάνουν channeling, είτε έρχονται σε επαφή με διάφορες οντότητες όχι ιδιαίτερα υψηλές, ή ακόμα και χαμηλές/δαιμονικές, ή έρχονται σε επαφή ακόμα και με αστρικά κελύφη, ή απλά το άτομο κάνει “channeling” του ίδιου του εαυτού και των σκέψεών του…

Το θέμα όμως είναι ότι δεν χρειαζόμαστε τέτοιες πρακτικές. Η ορθή σκέψη και η κοινή λογική ας αντικαταστήσουν τα επικίνδυνα ‘άλματα’ που επιχειρεί να κάνει κάποιος μέσω channeling. Ο ανώτερος εαυτός μας άλλωστε μπορεί να παρέχει ο,τι πληροφορία έχουμε ανάγκη, αρκεί να φροντίζουμε να ενωνόμαστε με Εκείνον στο διαλογισμό μας. Η Λογική, Ορθή Σκέψη είναι η σκέψη του ανώτερου εαυτού μας.

Επίσης, δεν είναι σωστό να απασχολούμε τις ψυχές των νεκρών με το να τις καλούμε, γιατί οι ψυχές που φεύγουν έχουν τις δικές τους υποχρεώσεις και δεν πρέπει να προσπαθούμε να τις γυρνάμε πίσω στη γη, είναι εγωιστικό κάτι τέτοιο. Είναι όμως καλό να προσευχόμαστε στον Κύριο γι’ αυτές…


*Η ‘μυθολογία’ των ζόμπι σχετίζεται και με τα αστρικά κελύφη αυτά, όπως επίσης και με διάφορες άλλες οντότητες που προσπαθούν να κατέχουν τους ανθρώπους για να τους απομυζούν την ενέργεια.(Όποιος ενδιαφέρεται για τα θέματα που θίχτηκαν στο άρθρο αυτό, μπορεί να διαβάσει το βιβλίο Breakthrough to higher psychism, του Torkom Saraydarian. Αποσπάσματα από το βιβλίο έχω αναρτήσει στο Worshipping the Fire.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)