Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Οικονομική/υλική ευημερία και πνευματικότητα

Η φτώχεια, όπως και η ασθένεια, είναι εγωισμός. Το σύμπαν είναι τόσο πλούσιο ή φτωχό όσο πλούσια ή φτωχή είναι η συνειδητότητά μας.

Τα οικονομικά προβλήματα, όπως όλα τα προβλήματα στη ζωή μας, προκαλούνται από το μπλοκάρισμα της ενέργειας σε ένα βασικό επίπεδο του εαυτού μας. Κάποιοι εγωισμοί, κάποια ενεργειακά μπλοκαρίσματα στην αύρα μας, σπαταλούν τη ψυχική ενέργεια, με αποτέλεσμα την έλλειψη πόρων, αγαθών κλπ. Είναι δηλαδή η αδράνεια σε κάποιο επίπεδο του είναι μας που προκαλεί και αδράνεια στην εξωτερική ροή των χρημάτων και αγαθών.

Όλα τα εξωτερικά προβλήματα είναι καθρέφτισμα των μπλοκαρισμάτων στο ενεργειακό μας πεδίο.

Παραπέρα, τα αγαθά και τα χρήματα μάς δίνονται για κάποιο λόγο. Αν κάνουμε κακή/εγωιστική χρήση των χρημάτων και των αγαθών, χωρίς να έχουμε κάποιον ανώτερο σκοπό, τότε αργά ή γρήγορα θα παρουσιαστεί μια πτώχευση στη ζωή μας. Αν όμως έχουμε ένα σκοπό για το κοινό καλό για τον οποίο αγωνιζόμαστε, τότε τα χρήματα και τα αγαθά θα έρχονται στη κατάλληλη στιγμή και θα μας παρέχεται ότι ακριβώς χρειαζόμαστε.

Πρέπει να ξεφύγουμε απ’ την κακομοιριά της φτώχειας. Για τη φτώχεια μας κανείς δεν φταίει έξω από εμάς, ούτε το κράτος, ούτε κανένας άλλος παρά μόνο ο εαυτός μας. Αν είχαμε κάνει κακή διαχείριση των αγαθών και των χρημάτων στο παρελθόν, είναι λογικό να το πληρώνουμε και να καθυστερεί η εξέλιξή μας. Αν όμως αφιερώσουμε τη ζωή μας στην υπηρεσία του ανθρώπου, η υλική μας ζωή θα ανθίσει και αυτή, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των άλλων, ενώ ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες να βρίσκεται το κράτος ή το περιβάλλον που ζούμε, εμείς θα ευημερούμε.

Η αφιέρωσή μας σε ένα σχέδιο που εξυπηρετεί το κοινό καλό, θα ενεργοποιήσει ψυχικά σημεία σε ανώτερες σφαίρες τα οποία θα φροντίζουν για την υλική μας ευημερία.


1 σχόλιο:

Admin Sharegr είπε...

Συμφωνώ απόλυτα. Πράγματι, ο πνευματικά απλός άνθρωπος χρειάζεται πολύ λίγα για τον ίδιο και προσφέρει πολλά. Επίσης, πολύ συχνά, οι υλικές συνθήκες απλά αντανακλούν το συσσωρευμένο κακό κάρμα.
Με όλο το σεβασμό στις εξαιρετικές δημοσιεύσεις σας, θέλω να προσθεσω ότι κάθε ημέρα δημιουργείται λάθος κάρμα από όλους αυτούς που αποστερούν από τους συνανθρώπους τους πλούτο που δίκαια τους αξίζει. Αν παραλείψω να αντιδράσω σε αυτή την αδικία συμμετέχω και εγώ στο κάρμα αυτό.
Ο ίδιος ο Χριστός και ο Βούδας, αλλά και όλοι οι Πνευματικοί Δάσκαλοι, έχουν τονίσει συχνά την ανάγκη του δίκαιου καταμερισμού του πλούτου – του μοιράσματος. Ιδιαίτερα στον σημερινό κόσμο της κορύφωσης της αδικίας, όπου εκατομμύρια λιμοκτονούν μέσα σ’ ένα κόσμο αφθονίας, είναι επιτακτική η ανάγκη για μοίρασμα.
Αν αγνοήσω αυτή την αδικία, καλυπτόμενος συνειδησιακά από την δικαιολογία του ‘συσσωρευμένου κακού κάρμα’ του συνανθρώπου μου, συμμετέχω στο τωρινό λάθος και δημιουργώ και για τον εαυτό μου κακό κάρμα.
Επιτρέψτε μου να προσθέσω τα λόγια ενός, κατά την πίστη μου, πολύ μεγάλου Δασκάλου:

«Πώς μπορείτε να είστε ευχαριστημένοι με τους τρόπους διαβίωσης μέσα στους οποίους τώρα ζείτε• όταν εκατομμύρια λιμοκτονούν και πεθαίνουν μες στην εξαθλίωση• όταν οι πλούσιοι περιφέρουν επιδεικτικά τα πλούτη τους μπρος στους φτωχούς• όταν κάθε άνθρωπος είναι εχθρός του πλησίον του• όταν κανένας δεν εμπιστεύεται τον αδερφό του; Για πόσο ακόμα πρέπει να ζήσετε έτσι, φίλοι Μου; Για πόσο ακόμα μπορείτε να βαστάξετε αυτό τον ξεπεσμό;».

«Η Αποστολή Μου θα είναι να σας δείξω πώς να ζείτε μαζί ειρηνικά σαν αδέρφια. Αυτό είναι απλούστερο απ’ ότι φαντάζεστε, φίλοι Μου, γιατί δεν απαιτεί παρά την αποδοχή του μοιράσματος από κοινού. Το να μοιραζόσαστε, στ’ αλήθεια, είναι θεϊκό. Αποτελεί τη βάση κάθε προόδου για τον άνθρωπο. Μέσ’ απ’ αυτό, αδερφοί και αδερφές Μου, μπορείτε να έρθετε σε ορθή σχέση με τον Θεό· και αυτή η σχέση, φίλοι Μου, αποτελεί τη βάση της ζωής σας. Όταν μοιραζόσαστε τα αγαθά, αναγνωρίζετε το Θεό στον αδερφό σας. Πρόκειται για μια αλήθεια απλή, αλλά δυσνόητη ως τώρα για τον άνθρωπο. Ήρθε ο καιρός να γίνει ολοφάνερη.»

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)