Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Σπατάλη της σεξουαλικής ενέργειας και ελευθερία

Για να γίνει ελεύθερος κανείς, να μπορεί να κάνει υπερβάσεις, να έχει επαφή με ανώτερα ευδαιμονικά πεδία απ’ όπου θα λαμβάνει εμπνεύσεις, καθοδήγηση και νέα οράματα για το Μέλλον, χρειάζεται περίσσια ψυχικής ενέργειας.

Ο άνθρωπος με την σπατάλη της ψυχικής ενέργειας μέσα απ’ το σεξ, καταντά να ζει μια ζωή υλιστική, των ενστίκτων, αποκομμένη με τα ανώτερα πεδία στα οποία θα βιώσει το πνεύμα του το πέταγμα της ελευθερίας. Αποκομμένος απ’ τα ανώτερα αυτά πεδία, χάνει τη πραγματική Πηγή της ψυχικής τροφής, την οποία κατόπιν προσπαθεί να πάρει με τους κλασσικούς βαμπιρισμούς, το σεξ, τις σχέσεις, τις ηδονές, την κακία, την κυριαρχικότητα κλπ, και δημιουργείται έτσι ένας φαύλος κύκλος ανελευθερίας και εγκλωβισμού.

Ειδικά στην εποχή μας όπου τα σεξουαλικά ερεθίσματα είναι πλέον άπειρα από τα μέσα ενημέρωσης που βομβαρδίζουν με εικόνες διάφορες, αλλά και από τις λάθος τροφές που προκαλούν τοξίνωση του σώματος με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διογκωμένες ορμές, γίνεται μια άνευ προηγουμένου σπατάλη ψυχικής ενέργειας μέσω του σεξ. Έτσι ο κόσμος εγκλωβίζεται σε μια ζωή χωρίς ευαισθησία και έμπνευση, ενώ ότι και να δημιουργεί υπό αυτές τις συνθήκες είναι ουσιαστικά νεκρό, ένα κέλυφος, χωρίς ζωοποιό ουσία – είτε πρόκειται για ένα έργο τέχνης, για μουσική, ή για μια επιχείρηση, ή για ένα παιδί, ένα project κλπ. Η ψυχική ενέργεια είναι που δίνει ζωή στα δημιουργήματά μας και κάνει τη ζωή μας μαγική. Χωρίς ψυχική ενέργεια ο άνθρωπος δεν μπορεί να δεχτεί ανώτερες εμπνεύσεις.

Έτσι είναι κρίσιμο να υπάρξει μια προφύλαξη. Δεν μιλάω για 'καταπίεση’ της σεξουαλικής ενέργειας αλλά καταρχήν για αποφυγή όσων δραστηριοτήτων και συνηθειών ωθούν σε σπατάλη αυτής. Κάποιος που τρώει ζωικά προϊόντα είναι αδύνατον να έχει ισορροπημένη και ελεγχόμενη σεξουαλικότητα, καθώς ο ζωικός κραδασμός των προϊόντων αυτών θα ωθεί σε ανάλογες ζωικές ορέξεις. Κόψιμο λοιπόν του κρέατος, των γαλακτοκομικών, ενώ γενικά οι όξινες τροφές θα έχουν ανάλογα αποτελέσματα, όπως η ζάχαρη, ο καφές, οι βαριές τροφές κλπ. Όσο πιο αλκαλικό το σώμα, τόσο πιο ισορροπημένη θα είναι η σεξουαλική ενέργεια.

Ο άνθρωπος πρέπει να επιζητήσει την απελευθέρωσή του και να την πραγματώσει με όλη του την θέληση, πράττοντας όσα θα τον οδηγήσουν προς αυτή τη κατεύθυνση. Αλλιώς, όσο και να νομίζει ότι είναι ελεύθερος, απλά θα ζει εγκλωβισμένος στην ζωή των ενστίκτων και του υλισμού.

Η ελευθερία δεν είναι μια κενή αντιδραστικότητα απέναντι σε κάποια εξωτερική εξουσία, αλλά η υπέρβαση του εγκλωβισμού της συνειδητότητας στη κατώτερη προσωπικότητα, το εγώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)