Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

Ο στοχασμός των αστεριών

Σε πολλές αρχαίες πνευματικές παραδόσεις του κόσμου διδασκόταν σαν πνευματική πρακτική η ενατένιση στα αστέρια. Είναι ό,τι πιο υγιεινό ψυχικά να προβάλλουμε το πνεύμα μας στα αστέρια. Όλη μας η φυσιολογία ισορροπεί και ανακουφίζεται από τα βάσανα και τις τριβές του υλισμού.

Έτσι, ας εκπαιδεύσουμε το πνεύμα μας να πετά ψηλά και να αγγίζει τα αστέρια. Ας κλείνουμε τα μάτια συχνά και σαν ανάλαφρες πύρινες πεταλούδες ας ανυψωθούμε και ας πραγματώσουμε την ένωσή μας με τα αστέρια του ουράνιου εσωτερικού μας θόλου. Είναι και εξωτερικά ευεργετικό να κοιτά κανείς τα αστέρια, με τα φυσικά του μάτια. Αλλά καλύτερα ακόμα να κλείνει τις αισθήσεις και να στοχάζεται την ύπαρξή τους στα πνευματικά πεδία.

Η ανύψωση του πνεύματός μας σε ψηλά επίπεδα και η άφιξή μας στα μακρινά αστέρια, θα φέρουν ταυτόχρονα και τη βαθύτερη γείωση της ψυχής μας στο σώμα και το πεδίο της γης. Και είναι ένα κλειδί αυτό: όσο πιο ψηλά πάει το πνεύμα μας, τόσο πιο χαμηλά γειώνεται η ψυχή μας και πραγματώνουμε έτσι την πνευματική μας ταυτότητα όλο και περισσότερο.

Μπορεί συχνά να βλέπουμε ανθρώπους τους οποίους αισθανόμαστε σαν ‘αγείωτους’, όσο και όμορφα και ‘πνευματικά’ λόγια κι αν λένε. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουν εκπαιδεύσει το πνεύμα τους να πηγαίνει ψηλά και απλά αιωρούνται σε χαμηλά πεδία. Και είναι μια προβληματική κατάσταση, στην οποία μπορεί το άτομο να εγκλωβιστεί για αιώνες ακόμα, καθώς ζει σε μια ντεμί κατάσταση, στην οποία αισθάνεται ‘όμορφα’, αλλά ωστόσο δεν έχει πραγματώσει την πνευματική του ταυτότητα.

Ας φέρουμε υγεία και αναζωογόνηση στον οργανισμό μας με την ενατένιση στα αστέρια. Ας ξεπεράσουμε το υλιστικό focus και την ταύτιση με τα εξωτερικά γεγονότα της ζωής με το να στοχαζόμαστε τα αστέρια. Και είναι ο πραγματικός πνευματικός ρομαντισμός αυτός, που στερείται ψευδαισθήσεων…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)