Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Το μήνυμα μέσα στην ασθένεια

Κάθε ασθένεια και κάθε σύμπτωμα, κρύβει ένα μήνυμα, ένα πουλάκι που αναμένει να ελευθερωθεί. Η πληγή της ανθρωπότητας είναι η αποφυγή της αντιμετώπισης του πόνου. Βιάζεται ο άνθρωπος να απαλλαγεί απ’ τα συμπτώματά του και τα καταπιέζει με χημικά ή δεν τους δίνει σημασία. Αποστρέφει το κεφάλι του απ’ όσα χρειάζονται την προσοχή του. Κι έτσι το μήνυμα μένει σφραγισμένο στο μπουκάλι, και δεν προσφέρει την γνώση και την εξέλιξη την οποία προσπαθεί να δώσει στον άνθρωπο, κάνοντάς τον να ασφυκτιά και να χειροτερεύει την υγεία και τη ψυχολογία του. Γιατί αν δεν εξελισσόμαστε, τότε πηγαίνουμε προς τα πίσω – μόνο το Μέλλον υπάρχει.

Πως όμως θα ανοίξουμε το μπουκάλι να διαβάσουμε το μήνυμα;

Απλά μπορούμε να ‘σκύψουμε’ στον εαυτό μας, να κοιτάξουμε κατάματα τον πόνο και το σύμπτωμα. Μπορούμε να εξετάσουμε τον συμβολισμό του κάθε συμπτώματος, ο οποίος θα σχετίζεται με το ανάλογο όργανο. Έχουμε πρόβλημα στο πεπτικό σύστημα; Τότε δυσκολευόμαστε να αφομοιώσουμε εμπειρίες και πληροφορίες. Έχουμε πρόβλημα στα μάτια; Τότε φοβόμαστε να δούμε την αλήθεια και το μέλλον. Έχουμε πρόβλημα στα πόδια; Ίσως φοβόμαστε να προχωρήσουμε μπροστά. Υπάρχουν ανάλογα βιβλία που θα μπορούσαν να μάς βοηθήσουν στον αποσυμβολισμό των συμπτωμάτων μας.

Αρχικά λοιπόν θα πρέπει να μάθουμε να ακούμε το σώμα μας, αντί να το αγνοούμε. Όχι όμως φοβικά, υποχονδριακά και εμμονικά, αλλά με διάθεση φροντίδας και επαναφοράς της υγείας και ισορροπίας - υγεία και ισορροπία την οποία πρέπει αρχικά να οραματιστούμε, να διεκδικήσουμε και να πραγματώσουμε. Η βιασύνη για επαναφορά της υγείας θα μάς οδηγήσει σε λάθος δρόμους. Η βιασύνη δείχνει ότι ο άνθρωπος αποφεύγει τη ζωή, το πόνο και την εμπειρία, και ότι δεν ζει τελικά.

Μέσα λοιπόν στην κάθε ασθένεια και στο κάθε σύμπτωμα, κρύβεται ένα πουλάκι που αναμένει να ελευθερωθεί για να πετάξει ψηλά και μακριά, μεταφέροντας όλη μας τη φυσιολογία, εξελίσσοντας και μεταμορφώνοντάς τη. Γιατί στην πνευματικότητα, είναι τα πουλάκια που σέρνουν ολόκληρα φορτωμένα καράβια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)