Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Οι γέφυρες των σχέσεων

Οι άνδρες και οι γυναίκες εξελίσσονται ανυψώνοντας ο ένας τον άλλον από επίπεδο σε επίπεδο. Μια γυναίκα ανυψώνει τον άνδρα από την εστίασή του στο σώμα, στο σεξ, στο φαγητό και στα υλικά αντικείμενα μοιραζόμενη μαζί του τα θετικά της συναισθήματα, την αίσθηση της ομορφιάς, τη δημιουργικότητα, τις αρετές και τις εφέσεις της. Ένας άνδρας που έχει ανυψωθεί με τη βοήθεια της γυναίκας από την υλική εστίαση της συνείδησης, μπορεί να προχωρήσει στη νοητική ανάπτυξη. Τότε βοηθάει τη γυναίκα να βγει από τη συναισθηματική εστίασή της και να φθάσει στο νοητικό πεδίο, μοιραζόμενος μαζί της τη λογική, τη συλλογιστική, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και τις ιδέες του.

Όταν μια γυναίκα ανυψώνεται από τη συναισθηματική εστία με τη βοήθεια ενός άνδρα, τότε αναπτύσσει το νου της, αλλά τον χρησιμοποιεί διαισθητικά. Εστιάζεται στη διαίσθηση και ύστερα καθοδηγεί τον άνδρα πέρα από την εστίαση του χωριστικού κατώτερου νου, μέσω του περιεκτικού οραματισμού της, την αίσθηση της ενότητας, τη συνθετική προσέγγιση των προβλημάτων, την καθαρή ενόραση, τη δημιουργική ευφυΐα και τη βαθύτερη ευσπλαχνία της για όλη τη ζωή.

Όταν ο άνδρας ανυψώνεται από μια νοητική εστίαση, μπορεί να αναπτύξει την ουσιαστική του βούληση, την πνευματική θέληση. Τότε μπορεί να ανυψώσει τη γυναίκα από τη διαισθητική εστία στη "μοναδική" εστίαση γινόμενος μια γέφυρα ώστε να μπορέσει εκείνη να φθάσει στην πύρινη πηγή της θέλησης και της δύναμης. Τότε ο άνδρας και η γυναίκα ολοκληρώνουν την αρσενική και τη θηλυκή αρχή μέσα τους και εισέρχονται στη Θεία Ουσία τους.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Σεξ, Οικογένεια και Γυναίκα στην Κοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)