Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Η τέχνη του γάμου

Στην ελληνική ιστορία, πεντακόσια χρόνια πριν από τον Χριστό, υπήρχαν μυστηριακές σχολές στις οποίες τα μέλη τους διδάσκονταν πώς να διαλέγουν το κατάλληλο άτομο για γάμο και πως να κάνουν εξελιγμένα παιδιά. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύχθηκαν ορισμένες σωματικές δομές οι οποίες φαίνονται ακόμη στα γλυπτά από την εποχή του Περικλή, όπως είναι η Αφροδίτη. Αυτές οι αρχαίες ελληνικές σχολές όχι μόνο δίδασκαν πώς να δημιουργούνται όμορφα, υγιή σώματα, αλλά μετέδωσαν και μεγάλη έμπνευση και δημιουργικότητα στον λαό. Αυτές οι ελληνικές σχολές παρήγαγαν τους σπουδαιότερους ποιητές, χορευτές, ζωγράφους, αρχιτέκτονες και γλύπτες, καθώς και φιλοσόφους ανωτέρου επιπέδου,

Όταν τελικώς αυτές οι μυστηριακές σχολές έκλεισαν, οι ναοί παρέμειναν στα χέρια ανθρώπων που ήταν προσανατολισμένοι μόνο προς το ιερό κέντρο. Έτσι άρχισε ο εκφυλισμός του λαού.

Οι Μάγια, οι Ίνκας και οι Αζτέκοι είχαν επίσης σχολές μυστηριακής εκπαίδευσης στις οποίες προετοίμαζαν τους ανθρώπους για έναν προχωρημένο πολιτισμό. Όταν οι σχολές έπεσαν στα χέρια εκείνων που λειτουργούσαν από τα κατώτερα κέντρα τους, άρχισε ο εκφυλισμός αυτών των εθνών, όπως συνέβη και με πολλές άλλες μεγάλες αυτοκρατορίες.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Σεξ, Οικογένεια και Γυναίκα στην Κοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)