Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Υψηλή Αισθητική

Η υψηλή αισθητική προφυλάσσει από πολλά λάθη και κακοτοπιές. Δεν πρόκειται μόνο για την εξωτερική εμφάνιση των πραγμάτων – η υψηλή αισθητική είναι διάκριση το ορθού και καλού και αίσθηση του δικαίου. Επιλέγει το όμορφο, γιατί ξέρει ότι το όμορφο είναι και καλό. Αντίθετα, οι κακές πράξεις και σκέψεις έχουν ασχήμια, δυσαρμονία.

Η υψηλή αισθητική χτίζεται όσο έχουμε επαφή με τον Ανώτερο Εαυτό μας, την πηγή της Ομορφιάς και του Δικαίου. Η υψηλή αισθητική χάνεται, όταν ταυτιζόμαστε με τα “χωμάτινα”, κατώτερα μέρη του εαυτού μας, με τις λαγνείες, τους εγωισμούς, τις φοβίες. Χάνεται τότε και η διάκριση, η πυξίδα μας προς τον προορισμό.

Η υψηλή αισθητική είναι ένα άνθος ευωδιαστό που πρέπει να προστατεύεται απ’ τις χονδροειδείς δονήσεις. Αρχικά είναι ευαίσθητο, όταν όμως καλλιεργηθεί και εντυπωθεί δυναμικά στη συνειδητότητα, γίνεται όπλο αλάνθαστο και πανοπλία ενάντια στην ασχήμια και την αδικία.

Μας συμφέρει να έχουμε υψηλή αισθητική σε όλες μας τις εκδηλώσεις, γιατί η έλλειψή της θα γείρει το ζυγό του δικαίου και το κάρμα θα έρθει να μας συναντήσει αργά ή γρήγορα.

Η υψηλή αισθητική είναι ένα πολύτιμο όργανο στην ψυχική μας φυσιολογία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)