Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Υψηλά στάνταρ

Τα υψηλά στάνταρ φέρνουν ορθές ανθρώπινες σχέσεις. Είναι περισσότερο υπέρ της επιβίωσης και πιο περιεκτικά. Φέρνουν περισσότερη αρμονία μεταξύ των ανθρώπων και καλύτερη υγεία σε όλους. Τα υψηλά στάνταρ μας εμπνέουν στο να υπηρετούμε θυσιαστικά, να γίνουμε ανιδιοτελείς, συνεργατικοί, οικονομικοί, αβλαβείς, και ν’ αναπτύξουμε βαθύτερη αίσθηση υπευθυνότητας και αφοσίωσης.

Η έλλειψη στάνταρ ή τα χαμηλά στάνταρ οδηγούν σε περισσότερη ασθένεια, παραφροσύνη, ανευθυνότητα, εγωισμό, καταστροφή, κακοβουλία, σπατάλη και χωριστικότητα.

Η σύγχρονη ζωή έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο παγίδων για τους ανθρώπους. Οι απολαύσεις είναι εύκολο να αποκτηθούν μέσα από ναρκωτικά, μαριχουάνα, αλκοόλ και φτηνό σεξ. Υπάρχουν αμέτρητες ευκαιρίες για μίσος και χωριστικότητα. Η απληστία συνεχώς διοχετεύεται στις φλέβες μας. Μέσα απ’ αυτές τις μεθόδους, τα υψηλά στάνταρ μας αποδυναμώνονται και η συνειδητότητά μας μειώνεται.

Μία απ’ αυτές τις παγίδες είναι το ιδιοτελές συμφέρον. Όσο κάποιος γίνεται όλο και πιο ιδιοτελής, σταδιακά χάνει τα υψηλά στάνταρ και ετοιμάζει τον εαυτό του για μελλοντική αποτυχία. Η συνειδητότητα ενός ολόκληρου έθνους παρακμάζει όταν ορισμένα άτομα εισάγουν χαμηλά στάνταρ σε αυτό.

Οι ηγέτες του μέλλοντος θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί ώστε τα ηθικά, θρησκευτικά, πολιτικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά στάνταρ να μην πέσουν σε χαμηλά επίπεδα λόγω των προσπαθειών εκείνων που είτε δεν έχουν καθόλου στάνταρ, είτε έχουν χαμηλά στάνταρ. Αυτός ο ξεπεσμός θα μειώσει την συνειδητότητα των ανθρώπων και θα ετοιμάσει τον δρόμο για πολλά προβλήματα και δυσκολίες.

Τα στάνταρ μας συχνά δοκιμάζονται στους αστρικούς και νοητικούς κόσμους. Για παράδειγμα, μπορεί να μη λέτε ψέματα στο φυσικό πεδίο αλλά στα όνειρά σας μπορεί να λέτε. Αυτό δείχνει ότι η συνειδητότητά σας στο αστρικό πεδίο ακόμα δεν μπορεί να υποστηρίξει τα στάνταρ που έχετε στην συνειδητότητα της εγρήγορσής σας.

Κάποιες φορές οι άνθρωποι εξωτερικά φέρονται σύμφωνα με τους ηθικούς κώδικες, αλλά στην φαντασία τους παραβιάζουν όλους τους ηθικούς κώδικες.

Τα στάνταρ μας επίσης δοκιμάζονται σε διάφορες στιγμές της ζωής μας.  Οι άνθρωποι συχνά  χρησιμοποιούν τα στάνταρ τους υπό τη πίεση του φόβου ή του νόμου, αλλά τα ξεχνούν σε άλλες περιπτώσεις. Αυτή η συμπεριφορά δείχνει ότι η συνειδητότητα δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμα στα στάνταρ της.

Τα υψηλά στάνταρ είναι ιδιαίτερα πολύτιμα και μπορούν να βοηθήσουν την ανθρώπινη ψυχή σαν στήλες φωτός στα υποκειμενικά πεδία και μετά το θάνατο.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Consciousness vol.1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)