Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

Η συσσώρευση γνώσεων δεν είναι το ίδιο με την διεύρυνση της συνειδητότητας

Οι άνθρωποι συχνά νομίζουν ότι η συσσώρευση γνώσεων είναι ίση με την διεύρυνση της συνειδητότητας. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Κάποιος μπορεί να είναι ένας εξαιρετικά εκπαιδευμένος επιστήμονας αλλά να έχει μια μικρή συνειδητότητα εάν η καρδιά του δεν είναι σε αρμονία με την χρήση των γνώσεών του και αν οι γνώσεις του δεν φέρνουν ευλογίες στην ανθρωπότητα. Η συσσώρευση γνώσεων είναι σαν την συσσώρευση κοσμημάτων ή άλλων αντικειμένων· η συσσώρευση αυτών των αντικειμένων δεν σημαίνει ότι το άτομο μεγαλώνει στην συνειδητότητά του.

Όταν οι γνώσεις αυξάνουν αλλά η συνειδητότητα μένει η ίδια, το άτομο εισέρχεται στη ζώνη της αυτοκαταστροφής. Τίποτα καλό δεν έρχεται από έναν άνθρωπο με περιορισμένη συνειδητότητα, ακόμα κι αν κουβαλά ένα τεράστιο φορτίο πληροφοριών στον εγκέφαλό του.

Το να δείχνει κανείς ενδιαφέρον, είναι το πρώτο σημάδι της διεύρυνσης της συνειδητότητας, ωστόσο συχνά δείχνουμε ελάχιστον ενδιαφέρον για τον κόσμο. Όταν ένας άνθρωπος δεν δείχνει ενδιαφέρον, η συνειδητότητά του παραμένει στάσιμη. Όσο το ενδιαφέρον μεγαλώνει και διευρύνεται προς πολλά πεδία, η συνειδητότητά μας διευρύνεται αναλόγως.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Consciousness vol.1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)