Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Το κορίτσι με την πετρωμένη καρδιά

Όταν η καρδιά πετρώσει, τότε κλείνει. Όταν η καρδιά κλείσει, δεν λαμβάνετε ενέργεια ή ζωή από τον Ήλιο στο σύστημά σας και πέφτετε σε αδράνεια. Γι’ αυτό τα Μεγάλα Όντα λένε, “Προφυλάξτε την καρδιά σας.” Η καρδιά σας πρέπει να είναι πάντα όμορφη και ν’ αγαπά.

Μπορείτε να λιώσετε αυτή την απολίθωση της καρδιάς με το να επιδείξετε μεγαλύτερη φροντίδα για κάτι, με μεγαλύτερη συμπόνια και αγάπη. Για παράδειγμα, συνάντησα ένα κορίτσι δεκαεπτά ετών, της οποίας η καρδιά ήταν πραγματικά πετρωμένη. Η μητέρα της είπε, “Πρόκειται να γίνει “μάγισσα” και εγκληματίας. Χτυπά τα αδέρφια της και δεν έχει καθόλου καρδιά.”

Χρησιμοποίησα ένα τέχνασμα. Φέραμε ένα ωραίο σκυλί στο κορίτσι και το αφήσαμε στη φροντίδα της. Το σκυλί τη βοήθησε ν’ αρχίσει ν’ ανοίγει τη καρδιά της. Τότε κρύψαμε το σκυλί και νόμιζε ότι το είχε χάσει. “Που είναι το σκυλί μου;” Ρώτησε. Της έλειπε, και αυτό προκάλεσε κι άλλο άνοιγμα στην καρδιά της. Τότε το φέραμε πίσω και της είπαμε ότι το σκυλί είναι άρρωστο. Πήγε το σκυλί στον κτηνίατρο και το βοήθησε να θεραπευτεί. Τελικά, το καρδιακό κέντρο άρχισε ν’ ανοίγει πραγματικά.

Εάν θέλετε ν’ ανοίξετε το καρδιακό κέντρο κάποιου ατόμου, πρέπει να κάνετε το άτομο να νοιαστεί και να φροντίσει κάτι, ν’ αγαπήσει κάτι, και να γίνει συμπονετικό.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
New Dimensions in Healing


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)